Ирландските власти започнаха операция за преместване на търсещи убежище, които

...
Ирландските власти започнаха операция за преместване на търсещи убежище, които
Коментари Харесай

Властите в Дъблин разчистиха хиляди палатки от цял мигрантски град

Ирландските управляващи започнаха интервенция за пренасяне на търсещи леговище, които са построили палатков град на Маунт Стрийт в центъра на Дъблин на фона на разногласието с държавното управление в Лондон за имиграцията. Властите разчистиха по този начин наречения палатков град в центъра на Дъблин и всичките 200 търсещи леговище бяха отведени с рейсове, защото гневът в Ирландия пораства поради възходящия брой мигранти, които бягат от Англия, като си заплащат за наложително депортиране в Руанда, заяви Dailymail.co.uk.
Стотици мигранти спаха до службата за интернационална протекция на града, създавайки спонтанни убежища към постройката. Полицията обаче отстрани палатките и води участниците в шествието.

Около 1700 лица, търсещи леговище, живеят на улицата в Ирландия, откакто са пресекли границата от боязън да не бъдат изпратени в Руанда, в случай че останат в Северна Ирландия. Британският министър председател Риши Сунак сподели през вчерашния ден, че не се интересува от връщането на мигранти от Ирландия, като се има поради, че Европейският съюз отхвърля да одобри мигранти, прекосили Ламанша от Франция.

Това беше и неговият отговор на ирландските министри, които предизвестиха, че ще одобряват изключителни закони, с цел да принудят бежанците да се върнат във Англия. В продължение на седмици мигранти лагеруваха на Маунт Стрийт без достъп до санитарни уреди, като споделиха на кореспонденти, че са били принудени да употребяват отворена тоалетна в ъгъла на лагера.
Голяма група мигранти бяха трансферирани на друго място в Южен Дъблин по-рано този месец, само че по-късно се върнаха, защото съгласно известията изискванията там бяха още по-лоши. Сега управляващите демонтираха лагера, откакто натовариха търсещите леговище в рейсове, които ги откараха до ново място за краткотрайно настаняване.

„ Целта на интервенцията е да се обезпечи безвредното напредване на хората, търсещи интернационална протекция, от палатката на Mount Street до местата за настаняване, избрани от Службата за настаняване на интернационална протекция. Помещенията за настаняване разполагат с тоалетни и душове, здравни услуги, закрита зона, където се обезпечава храна, оборудване за зареждане на телефони и персонални устройства, достъп до превоз от и до центъра на Дъблин и 24-часова защита на мястото “, се споделя в изказване на органа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР