Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този месец,

...
Ирландия ще признае палестинска държава преди края на този месец,
Коментари Харесай

Ирландия признава Палестина като независима държава до края на май

Ирландия ще признае палестинска страна преди края на този месец, в случай че това не се случи на 21 май, както бе планувано в началото. Това съобщи ирландският външен министър Майкъл Мартин, представен от Ройтерс.

Ще признаем Палестина до края на месеца. Конкретната дата към момента е течна, тъй като към момента сме в полемики с някои страни във връзка с взаимно признание, разясни той.

Членовете на Европейския съюз, в това число Ирландия, Испания, Словения и Малта, възнамеряваха да създадат признанието идната седмица с аргумента, че решението за две страни е от значително значение за дълготраен мир в района.

Правим го в подтекста на арабската мирна самодейност, пътя към решението за две страни и с цел да изпратим сигнал на палестинското население като цяло, че поддържаме правото на самоопределяне, сподели още ирландският външен министър.

От 1988 година 139 от 193 държави-членки на Организация на обединените нации са признали палестинската държавност.

Израел означи, че проектът за признание на Палестина съставлява " премия за тероризма ", която би понижила възможностите за разрешаване на спора посредством договаряния.
 Испания и Ирландия възнамеряват да признаят Палестина за страна на 21 май
Испания и Ирландия възнамеряват да признаят Палестина за страна на 21 май

Днес ще се преглежда кандидатурата на Палестина в ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР