Ирландия, Испания и редица други държави от Европейския съюз обмислят

...
Ирландия, Испания и редица други държави от Европейския съюз обмислят
Коментари Харесай

Ирландия и Испания може да признаят палестинската държава на 21 май

Ирландия, Испания и редица други страни от Европейския съюз обмислят да признаят палестинска страна на 21 май, заяви ирландската национална телевизия, представена от Ройтерс.

Снощи „ РТЕ Нюз “ сподели, че контактите сред Дъблин и Мадрид, и сред Словения и Малта са зачестили с вероятността тези страни дружно да признаят съществуването на палестинска страна.

Според малкия екран те изчакват утрешното гласоподаване на Общото заседание на Организация на обединените нации, което може да докара до признание на палестинската власт за пълновръстен член на организацията.

В взаимно изказване на 22 март Испания, Малта и Словения споделиха, че са постигнали съглашение да подхващат първи стъпки към признание на палестинска страна.

Испания и Ирландия са дългогодишни бранители на правата на палестинците.

Усилията на четирите страни в този момент се поставят в миг, в който броят на жертвите в линията Газа, починали вследствие на израелската военна атака за изтласкване на „ Хамас “, нараства и в международен мащаб се насочат апели за преустановяване на огъня и намиране на трайно решение за реализиране на мир в района.

От 1988 година насам 139 от 193-те страни членки на Организация на обединените нации са признали съществуването на палестинска страна.

Израел съобщи, че проектът на четирите страни е " премия за тероризма " и ще понижи възможностите за разрешаване на спора в линията Газа посредством договаряния.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР