Ирина Дилкинска, бивш главен юрисконсулт на компанията за криптовалута OneCoin

...
Ирина Дилкинска, бивш главен юрисконсулт на компанията за криптовалута OneCoin
Коментари Харесай

Милиони долари незаконни печалби. Бивш юрисконсулт на Ружа Игнатова се призна за виновна за измами и пране на пари

Ирина Дилкинска , някогашен основен юрист на компанията за криптовалута OneCoin на Ружа Игнатова, се призна за отговорна в пране на пари и финансови измами, заяви в петък, цитирайки прокурора по делото.

Ружа Игнатова и брат ѝ Константин бяха упрекнати през 2017 година от Съединени американски щати в образуване на финансова пирамида за измами с криптовалута и пране на пари. Печалбата на OneCoin във времето, в което действа, възлиза на над 4 милиарда $ .

" Дилкинска е улеснила прането на милиони долари противозаконни облаги на OneCoin, насъбрани посредством скица за многостепенен маркетинг (MLM) ", сподели прокурорът Деймиън Уилямс. Той добави, че преследването на останалите обвинени продължава, " до момента в който всеки обвинен не бъде изправен пред правораздаването ".

Дилкинска е упрекната, че е подкрепяне на изпирането и прехвърлянето на 110 милиона $ , добити посредством машинация, към компания на Каймановите острови. Обвиненията са повдигнати от прокуратурата в Южния окръг на Ню Йорк, а присъдата ще бъде произнесена през февруари 2024 година Законът планува оптимално по 5 години затвор за двете закононарушения.

През септември съоснователят OneCoin на Карл Грийнууд в Съединени американски щати за машинация благодарение на Ружа Игнатова. Той би трябвало да съобщи и 300 милиона $ - неговият дял от облагата в схемата.

Грийнууд и Игнатова основават компанията дружно през 2014 година със седалище в София. Година по-късно тя стартира да оперира в Съединени американски щати. Според следствието основаната от тях валута е била умишлена завишавана. Това е предиздвикало милиони хора да влагат спестяванията си в нея.

Грийнууд беше арестуван през 2018 година в дома си в Тайланд и беше екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да бъде съден. Последните 5 години прекара в ареста. През 2022 година Игнатова влезе в листата в света. За залавянето ѝ е оповестена и премия от 250 хиляди $ .

Тя е забелязана последно през октомври 2017 година, когато ФРБ губи следите ѝ след полет от София за Атина . Пътуване, несъмнено от американските управляващи като " извънредно ". Те даже имат съмнения, че Ружа се е възползвала от теч на информация, с цел да избегне възможен арест. Игнатова оглавява OneCoin до октомври 2017 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР