Иран обвини Израел и западните разузнавателни служби, че планират да

...
Иран обвини Израел и западните разузнавателни служби, че планират да
Коментари Харесай

Иран отправи обвинения към Израел и западните разузнавателни служби

Иран упрекна Израел и западните разследващи служби, че възнамеряват да разделят страната и да провокират революция, оповестява " Ройтерс ".

Обвинението идва, откакто седем души бяха убити в град Изех югозападната част на страната в това, което държавните медии показаха като " терористична офанзива ".

" Различни служби за сигурност, Израел и някои западни политици, които вършат проекти за революция, заличаване и разпад на Иран, би трябвало да знаят, че Иран не е Либия или Судан ", написа в Туитър външният министър Хосейн Амирабдолахян.

Той бе безапелационен, че иранците няма да се поддадат на сходни проекти.

Иран е разтресен от национални митинги, провокирани от гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, откакто тя беше арестувана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничавания на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите безредици в страната от 2019 година насам.

Случаят беше остро наказан от интернационалната общественост.

От своя страна Ислямската република упрекна западните си врагове в подклаждане на митингите.

Вчера иранският вътрешен министър заяви, че няколко сътрудници на френското разузнаване са били задържани по отношение на митингите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР