Иран легитимира себе си като един генератор на случващото се

...
Иран легитимира себе си като един генератор на случващото се
Коментари Харесай

Бивш взводен командир: Иран се легитимира като генератор на конфликта в Близкия изток

Иран легитимира себе си като един генератор на протичащото се в Близкия изток. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Николай Гълъбов, някогашен взводен пълководец от армията на Израел и ръководител на Федерацията на ционистите в България.

„ Досега Иран седеше в сянка и действаха посредством своите проксита „ Хизбула “, „ Хамас “ и хутите от Йемен. Те обаче направиха неточност с тази офанзива. Трябва да се означи, че това е най-голямата офанзива в света с толкоз доста дронове и балистични ракети, изстреляни за едни път към една страна “, разясни той.

Николай Гълъбов акцентира също по този начин, че Израел доста добре съумя да отбие тази офанзива благодарение на така наречен необятна коалиция – Съединени американски щати, Англия, Йордания и Франция. Това съгласно него е посочило на Иран, че има надалеч по-сериозен противник против себе си, който „ няма да разреши да търси доминация, радикализация и ескалация на напрежението в региона “.

„ Това, което направи Израел, е да покаже, че може да се отбрани благодарение на високите технологии. Виждаме, че на други места със същите тези дронове се реализират огромни опустошения, само че това не се случи в Израел “, сподели още Николай Гълъбов.

Отговорът на Израел ще бъде съгласуван с мнението на сътрудниците им в тази необятна коалиция, счита още той. А офанзивата с дронове против иранския град Исфахан съгласно него не могат да бъдат преписани на Израел, тъй като те са изхвърчали от територията на Иран.

„ С тези дронове се появи, че се знае къде са нуклеарните мощности на Иран и къде са техните високи технологии. Показва се също по този начин на Иран, че е ясно от кое място потеглят техните офанзива и къде са съсредоточени военните сили. Всичко се знае за Иран и нещата няма да им се случат по този начин елементарно, както те желаят “, разяснява още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР