Иракската изключително влиятелна звезда в социалните медии Ом Фахад е

...
Иракската изключително влиятелна звезда в социалните медии Ом Фахад е
Коментари Харесай

Иракска Tik Tok звезда беше застреляна в Багдад

Иракската извънредно авторитетна звезда в обществените медии Ом Фахад е била убита пред дома си в Багдад, съгласно известия в локалните медии и международните организации. Нападението е станало в столичен източен квартал в петък.

Министерството на вътрешните работи на Ирак удостовери в изказване, че „ жена, известна в уеб страниците за обществени мреж “  е била убита от „ незнайни нападатели “. Смъртта ѝ се проверява.

Истинското име на Ом Фахад е Гуфран Савади. Тя е била разстреляна в колата си от човек с револвер, каращ мотоциклет. Източник от иракските служби за сигурност сподели пред организация Агенция Франс Прес, че нападателят е изглеждал като доствчик на храна. 

При офанзивата е била ранена нейната асистентка Нур ал Сууейди. Ом Фахад, която има близо половин милион почитатели в TikTok, стана известна с публикуването на безгрижни видеоклипове, в които танцува на иракска музика.

Преди шест дни тя споделя фрагменти, на които се вози в кола и също театралничи пред огледалото. Всеки от тях е гледан стотици хиляди пъти.

Инфлуенсърката беше осъдеан на шест месеца затвор през февруари предходната година за шерване на видеоклипове, за които съдът реши, че съдържат „ неприлична тирада, която подкопава скромността и публичния морал “.

През 2023 година иракското държавно управление започва акция за ограничение на наличието в обществените медии, което нарушава „ морала и традициите “ на страната, отбелязва Скай нюз.

Министерството на вътрешните работи сътвори специфична комисия да търси „ обидни “ клипове в платформи като TikTok и YouTube, като няколко индивида бяха задържани.

През 2018 година въоръжени лица в Багдад гръмнаха Тара Фарес, която беше модел и инфлуенсър.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР