Инвестиционната култура в България е сравнително ниска. Особено във времена

...
Инвестиционната култура в България е сравнително ниска. Особено във времена
Коментари Харесай

Финансов консултант: Инвестиционната култура в България е сравнително ниска

Инвестиционната просвета в България е относително ниска. Особено във времена на висока инфлация е нужно да имаме нашите пари, работещи за нас. Едно имущество може да бъде защитено от инфлация, стига то да бъде вярно ръководено, вярно контролирано и да имаме целеустремен дълготраен проект за него. Това сподели финансовият съветник Емил Иванов в предаването " Човекът на Фокус " по Радио " Фокус " .  

По думите му динамични времена като настоящето постановат малко по-целенасочени и по-обмислени ходове в тенденция ръководство на персоналните финанси.

" Когато става въпрос за спестявания, те би трябвало да бъдат разграничени на разнообразни браншове. Когато хората приказват за спестявания, доста постоянно си мислят, че всичките им пари са просто фонд " Резервен ", или пък доста хора по този начин да се каже смесват в главата си концепцията за спестявания и така наречен " бели пари за черни дни ", пари, които примерно заделяме с концепцията да закупим жилище, или пари, които примерно са спестени пари за в бъдеще, за образованието на нашите деца. Различните типове пари имат разнообразни функции и поради техните разнообразни функции, някои от тях би следвало да бъдат вложени, някои от тях би следвало да бъдат ликвидни, на разположение, с цел да можем да ги използваме по всяко едно време, а някои пък съзнателно би трябвало да заключим дълготрайно, надалеч от нас, с цел да може да обслужват своите цели ", разясни специалистът.  

Той уточни, че финансовите принадлежности са извънредно доста, само че те би трябвало да бъдат употребявани съгласно съответните потребности на хората.

" Перфектен финансов инструмент няма. Има подобен, който вие познавате, и подобен, който не познавате. За мен най-хубавият портфейл от вложения е този, съгласуван с дълготрайни цели на един човек. Най-правилното е човек първо да прегледа какво се пробва да обслужи с тези финансови принадлежности ", разяснява Иванов.  

" Така да вземем за пример, в случай че задачата е покупка на жилище в идващите години, не е рационално спестяванията за самоучастие да бъдат поставени във високорискови принадлежности. При една дълготрайна инвестиция в обучение обаче най-хубавият инструмент не е депозит в банка ", добави финансовият съветник. 

Живко КРЪСТЕВ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР