Интересът продължава да е засиленИнтересът към професията летец продължава да

...
Интересът продължава да е засиленИнтересът към професията летец продължава да
Коментари Харесай

Местата за летци в Долна Митрополия почти запълнени

Интересът продължава да е засилен
Интересът към специалността авиатор продължава да е засилен - във Висшето военновъздушно учебно заведение “Георги Бенковски ” в Долна Митрополия съвсем са запълнени местата за тази година. Това заяви командирът на авиобаза “Безмер ” полк. Милен Димитров. Обявените места за банкет за 2023/2024 година за летец-пилот в ВВВУ са общо 19.

По думите на полк. Димит­ров не престават курсовете за образование на млади водачи за аероплан Су-25. “Защото би трябвало да осигурим последователност - до момента в който го има аероплан Су-25, би трябвало да има и летателен състав, хора, които да се качат в кабината на самолета и да си изпълнят задачата ”, уточни той.

Днес авиобаза “Безмер ” посрещна десетки гости от всевъзможни възрасти в Международен ден на авиацията и космонавтиката. Те имаха опция да прегледат осъвременените самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специфична и самолетообслужваща техника.

“Повод за горделивост е, че авиобаза Безмер е с дългогодишна история и обичаи. За 72 години доста персонален състав е минал отсам. Това, че авиобазата съществува и до през днешния ден, е знак, че има своето значение за нашата татковина ”, сподели командирът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР