Интересът на Сара Джанет Маас към фентъзито се засилва след

...
Интересът на Сара Джанет Маас към фентъзито се засилва след
Коментари Харесай

Сара Дж. Маас: писателката на романтиката, която може да спаси издателството

Интересът на Сара Джанет Маас към фентъзито се ускорява след атентатите от 11 септември. Като самоопределящо се като „ доста необичайно “ дете, израснало в Горен Уест Сайд на Манхатън, тя постоянно се е ориентирала към магическото, поглъщайки непрекъсната диета от приказки и фолклор. Но нещастието от 2001 година я кара да желае в действителност да избяга от действителния живот.

Тя става захласната от вселената на Властелинът на пръстените и стартира да написа свои лични приказки, работи през уикендите и по време на учебните ваканции, приемайки това като работа. „ Чувствах се като метод за мен като млад младеж да подбирам това, което виждам в действителния свят посредством един приказен свят, където имаш тези сили на мрака от едната страна - и тези, които се пробват да спасят света, от другата, ”, изясни тя по-късно в изявление за The Telegraph.

Това тийнейджърско бягство от действителността породи голяма литературна империя, в която Маас, на 37 години, сътвори своя лична галактика в жанр Дж. Р. Р. Толкин, нас...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР