Интер надви Емполи с 3:0 като гост и по този

...
Интер надви Емполи с 3:0 като гост и по този
Коментари Харесай

Интер сложи край на кошмарната серия, Лукаку с два гола

Интер надделя Емполи с 3:0 като посетител и по този метод постави завършек на отрицателната си серия от пет следващи мача без триумф в Серия А. Два гола за „ нерадзурите “ означи Ромелу Лукаку, а един добави Лаутаро Мартинес.

„ Нерадзурите “ към този момент имат 54 точки на петата позиция и са на две зад четвъртия Рома, който е и с мач по-малко. Зад Интер остава градският противник Милан с 53 точки и мач пасив.

Първото полувреме на стадион „ Карло Кастелани “ не предложи безусловно нищо забавно. Интер владееше самодейността, само че не стигаше до съвсем никакви рискове и удари пред вратата на тосканския отбор.

Втората част стартира тъкмо по усета на „ нерадзурите “. Белгийският нападател Ромелу Лукаку откри още в 48-ата минута, когато бе открит с пас от Марсело Брозович на границата на наказателното поле и с по-слабия си десен крайник откри долния десен ъгъл.

Двайсетина минути по-късно миланският исполин можеше да удвои преднината си, само че Стефан де Фрай откри напречната греда над Гилермо Викарио.

Все отново Интер стигна до втори гол в 76-ата минута, когато Лукаку потегли на скорост, излъга защитник, с цел да си освободи място за пукотевица и с безукорен удар в далечния ъгъл направи 0:2.

Две минути преди приключването на постоянното време и Лаутаро Мартинес се разписа, с цел да оформи крайното 0:3. Аржентинецът пое подаване от създателя на първите два гола Лукаку, оправи се с защитник на Емполи и приключи голмайсторски във вратата на Викарио.

 
 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР