Интелектуалната собственност във всякакъв вид, например като имена на марки, винаги и

...
Интелектуалната собственност във
всякакъв вид, например като имена на
марки, винаги и
Коментари Харесай

В Китай компания копировач осъди Ford! - видео

Интелектуалната собственност във всякакъв тип, да вземем за пример като имена на марки, постоянно и на всички места в света са защитава от закона. Само в Поднебесната империя, обаче, нещата не стоят обикновено. Там е допустимо всичко. Като абсолютно куриозният и недопустим случай с автомобилите Ford Mustang.

Народният съд на град Ченду, провинция Сичуан, забрани на компанията Ford да използва китайското наименование на модела Mustang - Yema, след правосъден иск на световно неизвестната компания Yema Auto, правеща автомобили-копия на разнообразни западни марки въз основата на платформата на Rover Maestro от 70-е години на предишния век. Тя е твърдяла, че е записала стилизоирани изображения на кон и изписването на думата Yema като комерсиална марка още през 1986-а година.

А рекламата на Ford със съвпадащо име нанасяла загуби на китайската компания – и веществен и честен. Съдиите постановили даже Ford да изплати компенсация на Yema Auto в размер на един милион юана /155 000 долара/. Членовете на съда не смутило даже това, че марката Mustang американската компания употребява от 60-е години на предишния век, а китайската компания прави коли от началото на този век насам, като непосредствено копира дизайна на колите на разнообразни световни марки.



Това не е надалеч първият случай на съдебни дела, изгубени от световни автопроизводители в Поднебесната империя. Но до момента те бяха възбуждани от тях с искане китайски компании да прекратят да копират дизайна на моделите им. За пръв път обаче се случва именно крадецът да вика дръжте крадеца и да печели от това...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР