Инициативата на Севрноцентрално държавно предприятие – Габрово Опознай гората“ продължава

...
Инициативата на Севрноцентрално държавно предприятие – Габрово Опознай гората“ продължава
Коментари Харесай

Инициативата на Севрноцентрално държавно предприятие – Габрово „Опознай гората“ продължава

Инициативата на Севрноцентрално държавно дружество – Габрово „ Опознай гората “ продължава да се осъществя сполучливо. Екип от сертифицирани горски педагози от СЦДП и Държавно ловно стопанство " Росица " през миналата седмица взе присъединяване във фестивала „ Семе българско “ в градСевлиево. С тях десетки деца се забавляваха и получиха скъпи познания за значимостта на гората и нейните жители. Малчуганите сами си създадоха глинени медальони, които украсиха с отпечатък от листа на дива ягода, папрат, кипарис, смрадлив здравец, вратига, сребрист очиболец, бял равнец, леска, габър и други.

Освен познания за другите растителни типове, децата научиха повече и за горските почви. Глината е непрекъсната съставка на почвите и постоянно образува мощни пластове на голямо продължение и в горските територии. Ето за какво тя е извънредно подобаваща за заниманията по горска педагогика. Докато децата отпечатваха растенията върху нея лесовъдите им описаха за горските почви и обвързваните с тях растителни и скотски типове.

Климатичното камионче „ Опознай гората “, оборудвано с нужният инвентар за занимания по горска педагогика, продължава обиколката си за осъществяване на занятия с деца и възпитаници. Заедно с него са и горските педагози от Северноцентрално държавно дружество – Габрово и териториалните му поделения, които с възторг предават на младото потомство познания за гората и ги възпитават в възприятие на почитание и грижа към природата.

През идните месеци “Опознай гората “ ще посети градовете Велико Търново, Севлиево, Бяла (обл. Русе), Трявна, местността Узана и други, където ще се включи в разнообразни екологични мероприятие и начинания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР