Инициатива на един от 40-те клубове по интереси в Американския

...
Инициатива на един от 40-те клубове по интереси в Американския
Коментари Харесай

Грандиозен гей скандал, разтресе Американския университет в Благоевград

Инициатива на един от 40-те клубове по ползи в Американския университет в Благоевград да събере на празненство в студентското общежитие „ Скаптопара 1” хора с нетрадиционна полова ориентировка през вчерашния ден взриви публичното мнение освен на благоевградчани, само че и на редица партии и неправителствени организации, написа struma.bg.


Новината с покана за гей сборище за 20 февруари се появи в обществената мрежа Facebook и през вчерашния ден до обяд роди 2 протестни заявления. Едната е на Вътрешна македонска революционна организация – Благоевград, другата е подписана от „ Национална опозиция – дивизия Благоевград “, Фенклуба на ФК „ Пирин “, Обществен съвет – Благоевград, МО на Вътрешна македонска революционна организация „ Солунските атентатори “, мотоклуб „ Пирински вълци “, НД „ Хан Кубрат “, Войнски съюз „ В. Левски “, Движение „ NS Straight Edge “ и ръководителя на Горско стопанство ЕКИП и общински консултант в Благоевград Кирил Ваклинов.


Под първата декларация, адресирана до кмета на Благоевград Атанас Камбитов с гледище той „ да забрани това мероприятие като нездравословно и рисково, в името на сигурността и спокойствието на благоевградчани “, стоят подписите на зам. ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация и депутат Атанас Стоянов и на ръководителя на Общинския комитет на ВМРО-БНД в Благоевград Станимир Радулов. Втората декларация също е адресирана до Камбитов и до управлението на АУБ и е малко по-радикална – в нея има апел благоевградчани да се причислят към гражданския митинг, за основател на който е посочен Николай Йовев. Йовев е националистът, който преди години бе разследван за сложена бомба пред офиса на „ Евророма “ в Сандански и даже лежа в пандиза, до момента в който падне обвиняването от него.

Подвеждаща информация от чиновници в Американския университет, че вузът им няма нищо общо с самодейността, насочи интереса на обществеността към кооперацията на ул. „ Скаптопара “ №1 в Благоевград, където са офисите на БКС и има 3 етажа с частни жилища. Обитателите на кооперацията обаче бяха безапелационни, че не знаят нищо за планувано тук гей сборище. В късния следобяд АУБ обаче публично призна, че самодейността е на негови студенти, и даже даде твърдата си поддръжка за концепцията на младежите да съберат в общежитието на празненство гейове, лесбийки и бисексуални.

„ За нас, като просветителна институция, е от основно значение да мотивираме нашите ученици да бъдат обществено ангажирани към значимите „ горещи “ тематики, които пораждат в публичното пространство. Затова поддържаме тяхната разпоредителност и предпочитание да сложат пръст на пулса на времето и да разискват наболелите проблеми, а не да ги пренебрегват “, се споделя в формалното известие от пресцентъра на частния US вуз.

Проучване откри, че съответният уредник на събитието, разбунило духовете, е клуб SAGR, което е абревиатура на „ Students advocating gender equaliti” /Студенти, застъпващи се за тъждество сред половете/. Още преди 2 дни клубът, чиято страница във Facebook е „ SAGЕ Aubg”, качва покана към всички, които желаят да участват на първата ЛГБТ среща /б.р. ЛГБТ е просвета, споделяна от гей, лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсексуални, която от време на време е наричана жаргонно гей култура/. За час и място на срещата са посочени студентското общежитие в „ Скаптопара “, 20 февруари, 19.30 часа. Събитието е показано като среща, на която „ можем да приказваме и да подкрепим другите “.

В първичния вид на поканата в нея са изредени имената на гей деятели от Пловдив и София, които също са поканени на срещата и са удостоверили присъединяване си. След като през вчерашния ден абсурдът се разрасна, тази част от известието обаче бе скрита.

„ Разбрах за срещата от интернет и взех решение да провеждам митинг, тъй като е неприемливо в Благоевград, където има толкоз доста младежи, да се провежда такова сборище”, разяснява Йовев. До нощес той още не беше обмислил детайлно по какъв начин ще протекат протестните дейности, само че смяташе първо дружно с други представители на организациите, подписали декларацията, да изиска публично от студентския клуб да бъдат позволени до срещата. „ Предполагам, че няма да ни разрешат да влезем вътре, по тази причина на място ще решим по какъв начин да действаме”, сподели Йовев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР