Информационно обслужване се присъедини към асоциация на обществени доставчици на

...
Информационно обслужване се присъедини към асоциация на обществени доставчици на
Коментари Харесай

„Информационно обслужване” стана член на EURITAS


„ Информационно обслужване ” се причисли към асоциация на публични снабдители на ИКТ услуги в Европа (снимка: CC0 Public Domain)

Националният систематичен интегратор „ Информационно обслужване ” бе признат за член на Европейската асоциация на обществените ИТ снабдители EURITAS. В организацията членуват представители на Германия, Италия, Финландия, Малта, Швейцария, Дания, Холандия и Хърватия.  

Целта на асоциацията е да сътвори трансевропейска мрежа от публични снабдители на ИКТ услуги, които да обменят ноу-хау и най-хубави практики в региона на електронното ръководство, да приспособяват стандартите и капацитета за надграждане на ИТ системите, употребявани в обществената администрация.

„ Информационно обслужване ” получи експлицитна покана за участие в асоциацията на най-развитите публични снабдители на ИКТ услуги на Стария континент и по този начин стана вторият представител на Източна Европа в нея.

Присъствието на българска компания в EURITAS e голямо самопризнание за целия ИТ бранш в страната и голямо обвързване да се съблюдават най-хубавите международни практики в региона на ИКТ услугите, разяснява Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на „ Информационно обслужване ” АД.

Дружеството е българският народен систематичен интегратор на държавната администрация. Компанията построява, поддържа, развива и следи работоспособността на осведомителните системи с национално значение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР