Индустриалният индекс Dow Jones достигна историческата граница от 40,000 пункта,

...
Индустриалният индекс Dow Jones достигна историческата граница от 40,000 пункта,
Коментари Харесай

Инвеститорите в почти всички пазари се радват на значителни печалби

Индустриалният показател Dow Jones доближи историческата граница от 40,000 пункта, отразявайки позитивната капиталова среда, характеризираща се с устойчиви корпоративни облаги, ниска безработица и намаляваща инфлация.

Този постоянен декор докара до облаги в разнообразни класове активи, в това число одобрени акции на Dow, софтуерни акции, криптовалути като Биткойн ( BTC ) и благородни метали като златото.

Бен Инкър, съ-ръководител на отдела за систематизиране на активите в GMO, акцентира привлекателността на сегашния капиталов пейзаж, като означи, че въпреки акциите на растежа да са скъпи, други сегменти на пазара оферират рационални оценки.

Изкачването на Dow до 40,000 се реализира на два стадия, като в началото бе провокирано от упованията за понижаване на темповете на инфлация, а след това – от постоянните облаги и напредъка в региона на изкуствения разсъдък. Оптимизмът по отношение на бъдещите вероятности на стопанската система накара даже някогашни скептици като Стив Айзман да изразят убеденост в вероятностите на пазара.

Все отново някои опасения остават, като да вземем за пример забележителното нарастване на държавните заеми и разноски, което може да докара до повишение на доходността на държавните скъпи бумаги и евентуално да попречва икономическия напредък. Освен това нарасналата бича настройка на вложителите провокира нерешителност измежду анализаторите, които предизвестяват за рисковете от пазарен тайминг и евентуални отдръпвания.

Въпреки другите визии за траекторията на стопанската система, вложители като Дейвид Фоли остават оптимисти, залагайки на устойчивостта и триумфа на американския фондов пазар в дълготраен проект.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР