Индийската полиция арестува четирима души по обвинения в организиране на

...
Индийската полиция арестува четирима души по обвинения в организиране на
Коментари Харесай

Арести в Индия за подмамване на младежи да воюват срещу Украйна

Индийската полиция арестува четирима души по обвинявания в образуване на мрежа за трафик на хора. Те са примамвали младежи да отпътуват за Русия с заричане за преференциална работа или банкет в университет, единствено с цел да ги принудят да се бият във войната в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 35 индийски мъже са били излъгани по подобен метод, заяви Централното бюро на следствие (ЦБР). Четиримата задържани индийци са: преводач, различен човек, извършващ процеса по издаване на виза и закупуване на самолетни билети човек, както и двама „ основни вербовчици “ за два южни щата.

Разследването „ продължава против други упрекнати лица, които са взели участие в тази интернационална мрежа за трафик на хора “, заяви ЦБР.

Семействата на двама индийски мъже, убити във войната, споделят на Ройтерс, че са отишли в Русия, с цел да работят като „ помощници “ в армията. Министерството на външните работи на Индия съобщи, че всеки от случаите " интензивно се разисква " с Русия. 

Индия отхвърля да осъди Русия по отношение на войната, като вместо това приканва за разговор и дипломация, с цел да се постави завършек на спора. Двете страни имат близки връзки от десетилетия, като търгуват разнообразни артикули - от бойна авиация до чай. Индия също по този начин усили покупките на на ниска цена съветски нефт от началото на войната, като Москва стана най-големият снабдител за страната през миналата финансова година, показва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР