Индия за първи път изнася полупроводници, произведени в страната. Както

...
Индия за първи път изнася полупроводници, произведени в страната. Както
Коментари Харесай

Петата икономика в света за първи път изнесе в чужбина чипове собствено производство

Индия за първи път изнася полупроводници, създадени в страната. Както оповестява вестник The ​​Economic Times, дребна партида полупроводници е изпратена за чужбина от компанията Tata Electronics. Чиповете са създадени взаимно с сътрудници от Съединени американски щати, Япония и няколко европейски страни на производствана линия в научно-изследователския център в град Бангалор (щата Карнатака).

Tata Electronics възнамерява да стартира комерсиално произвеждане на чипове с размери 28, 40, 55 и 65 нанометра през 2027 година. Тогава би трябвало да стартира работа цех за произвеждане на силициеви пластини в град Сананд (щата Гуджарат) - издигнат взаимно с американската корпорация Micron Technology - както и да влязат в употреба други предприятия на Tata Electronics с задгранични вложения.

Властите на индийския щат Гуджарат предоставиха на американската Micron Technology 20-процента данъчни отстъпки при построяването на завода в град Сананд. Капиталовложенията на Micron Technology в този план ще доближат 2,7 милиарда $ , а индийското държавно управление ще заплати половината от разноските на американската корпорация.
 Пазарната капитализация на индийския конгломерат Tata Group надвиши Брутният вътрешен продукт на Пакистан
Пазарната капитализация на най-големия индийски конгломерат надвиши Брутният вътрешен продукт на Пакистан

Част от фирмите в конгломерата са удвоили цената си за година

Освен завода на Micron Technology, в Индия ще бъдат издигнати и два завода на тайванската компания за произвеждане на полупроводници Foxconn . Единият от тях ще създава в Индия микросхеми въз основата на галиев нитрид за силови машини, електрически транспортни средства и телекомуникационни устройства, а другият цех ще създава чипове.

По думите на министъра на връзките, електрониката и цифровите технологии на Индия, заводът в град Сананд ще бъде първият за полупроводниковата промишленост на страната, като в тази област " Индия може да има световно водачество ".

" Телекомуникациите и електрическите транспортни средства станаха моного огромен сегмент от потреблението на полупроводници. Ако се фокусираме върху създаването и производството на чипове, употребявани в тези сегменти, Индия би могла да стане международен водач при полупроводниците и ще може да ги осъществя в чужбина ", акцентира индийският министър.
 Индийската Tata Group има намерение да влага 5 милиарда $ в цех за акумулатори във Англия
Най-големият индийски конгломерат има намерение да влага 5 милиарда $ в цех за акумулатори във Англия

Очаква се производството на акумулатори в новия цех да стартира през 2026 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР