Имаше компании през пролетта на 2020 г., които буквално избухнаха

...
Имаше компании през пролетта на 2020 г., които буквално избухнаха
Коментари Харесай

Младата козметична компания "Ноезис" набра 285 хил. евро

Имаше компании напролет на 2020 година, които безусловно избухнаха поради всеобщото търсене на защитни средства против Ковид. Фирмата на Константин Ангелов " Ноезис " е една от тях. Козметичната компания той основава при започване на пандемичната 2020 година с 20 хиляди лева персонален капитал, като употребява съоръжение на фамилията. А заради голямото търсене на дезинфектанти за ръце, съумява да осъществя оборот от съвсем 2 млн. лева в границите на едвам 6 месеца .

В базата на " Ноезис " в Пловдив се създава козметика за частни линии на компании, в това число за Lidl, Kaufland Metro, DM и започващи бизнеси в Европа. А с външната инвестиция в размер на 285 хиляди евро , споделя Ангелов, компанията ще създаде артикули за цели три лични козметични марката, един от които ще таргетира пазара за козметика за домашни любимци. Заем за еластичност Водещ вложител в договорката, в която всички вливат средства посредством конвертируем заем в едноличното сдружение " Ноезис ", е фондът Impetus, който влага 100 хиляди евро . Vitosha Venture Partners и New Vision 3 вземат участие с по 50 хиляди евро. Останалите 85 хиляди идват от ангел вложители.

" Конвертируемият заем дава доста еластичност на един рунд - инвестицията се отпуска по-бързо, дава опция за еднообразно бързи следващи вложения и прави вероятни спомагателни параметри на договорката, които зависят от бъдещи събития. Преди всичко, конвертируемият заем е предопределен да бъде конвертиран при идващ рунд или ликвидно събитие. Срокът му е 24 месеца ", описват от фонда Impetus. Пари за R&D До затварянето на рунда " Ноезис " извършва главно поръчки за произвеждане на козметични артикули за частни марки, само че задачата на Ангелов е компанията да развива " лични марки с висока добавена стойност ". С финансовата помощ компанията ще се концентрира върху създаването на три нови марката.

" Технологиите, върху които работим са свързани с създаването на новаторски безводни формулации или такива с минимално наличие на вода, опаковки от биоразградими материали и първокласни флакони за многократна приложимост, " споделя Ангелов.
Производството на компанията се намира в Пловдив Реклама
" Спрямо капиталовото ни съглашение през идващите 6 месеца ще се концентрираме в R&D действия за основаване на артикули, завършване на онлайн магазин и осъществяване на алегоричен оборот, с цел да валидираме бизнеса, " изяснява той. В интервалът по-късно " Ноезис " ще разраства производството до момента в който реализира заложени към този момент цели за доходи и продадени количества, приключва Ангелов.
Свързани публикации " Дронамикс " притегли 2.5 млн. евро от Европейската комисия 28 ноември 2022, 16:42 Yoga Vibe, или по какъв начин един юрист стана йога преподавател и бизнесмен 25 ноември 2022, 10:45 Стартъпът Promoto направи цифрова връзка сред снабдители и магазини 24 ноември 2022, 06:03 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мери Иванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР