Имане на килъра Чане започва да притегля като магнит хората

...
Имане на килъра Чане започва да притегля като магнит хората
Коментари Харесай

Имане на килъра Чане започва да притегля като магнит хората

Имане на убиеца Чане стартира да притегля като магнит хората от региона на Костенец и Долна баня. Както е известно, преди да гръмне досегашната си обичана Милена, Стоян Зайков е изтеглил 28 000 лева Според локални хора той е имал и още много "суха " пара, която взел със себе си.
След гибелта на Чане, който по публични данни се самоуби предната нощ, обкръжен от полицията, Министерство на вътрешните работи не заяви в облеклата му да е открита част от сумата. Местните, в това число и от малцинствените групи, считат, че даже в джобовете му да има пари, огромната част Зайков е скрил в гората. Търсачите на съкровището публично споделят, че излизат в планината за гъби. В региона се появиха първите манатарки и патешки крайник, само че до момента полицейските постове забраняваха на хората да обикалят поради съществуващата заплаха за живота им.
Сега обаче възбраната отпада и гъбарите всеобщо нападат горичките край Долна баня и Костенец. Много от тях с недомлъвки признават, че тази година с изключение на обичайните места, в които знаят, че порастват гъби, ще обикалят и по-затънтени, точно с вярата, че могат да намерят някое от скривалищата на Чане. Задачата им обаче е извънредно сложна, тъй като килърът е изминавал приблизително по двайсетина километра на ден, движейки се главно по реките, с цел да заблуди следовите кучета. Това е отчела техниката на Министерство на вътрешните работи, в това число 70 фотокапана, сложени през 19-те дни на издирването.
Именно един от тях е реагирал на придвижване малко преди развръзката. Той бил подложен в местността
"Съръмеше " сред Долна баня и село Пчелин. Веднага към мястото са изпратени полицейски елементи, които обкръжили храсталака към завода за произвеждане на оловни артикули. По публични данни ченгетата забелязали Зайков, който опитал да избяга. Били дадени предупредителни изстрели. Виждайки, че не може да се измъкне, Чане се гръмнал. Според полицията той се е прострелял с пушка самоделка 12-и диаметър в сърцето.
С такова оръжие бе погубен братовчед му Валентин Петров, като допреди развръзката имаше версия, че той е жертва на Чане. Чак след гибелта на Зайков пристигнаха първите публични потвърждения, че точно той е считан за причинител на убийството на Валентин. От балистичната експертиза ще стане ясно дали оръжието е едно и също.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР