"Имаме сериозни шансове да спечелим изборите не само в по-малки

...
"Имаме сериозни шансове да спечелим изборите не само в по-малки
Коментари Харесай

Нинова: БСП има сериозни шансове да спечели изборите в някои областни градове

"Имаме съществени шансове да спечелим изборите освен в по-малки общини, само че и в някои регионални градове ", е декларирала ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред членовете на Националния съвет на партията, представена от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

"Изпълнителното бюро и Националният избирателен щаб направихме социологически изследвания по области и общини и оценихме като действителна опцията да увеличим кметовете си със 100 % и общинските съветници с 30 % ", е показала Нинова. По думите ѝ доста от основните места ще се вземат решение на балотаж и същинската работа, екипна и диалогична, с другите партии и цивилен организации и самостоятелни претенденти следва сред първи и втори тур.

"Полагаме старания да се отвори ветрилото от партии и цивилен придвижвания, които да поддържат нашите претенденти и на доста места това се случва ", е декларирала Нинова.

"Нашият главен конкурент - всички прогнози сочат, че няма да задържат досегашните си позиции ", е коментирала Нинова. "Само от нас зависи дали при тези условия ще успеем. Това обаче изисква цялостно единение, общи дейности, единодушие и единодушие ", е показала тя. "Знаем си несъгласията, разногласията, знаем и упоритостите. Моят апел е да ги оставим за месец май следващата година ", е апелирала тя пред съпартийците си.

Според Нинова още при започване на този сезон, изключително в подтекста на локалните избори, Българска социалистическа партия би трябвало още веднъж да сложи въпроса за Закона за обществените финанси и разходването на средствата на данъкоплатците, отвън утвърждения от Народното събрание бюджет.

"Премиерът явно още веднъж ще вземе акцията "на ръчно ръководство ", което значи - джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването му през прозореца на парче там, където залага за продобиване на локалните избори ", е коментирала тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия е отбелязала още, че с изключение на от локалните избори, новият политически сезон ще бъде белязан и от избора на основен прокурор. Подготвили сме и ще внесем оферти за промени, с които се постанова правосъден надзор върху актовете на основния прокурор, е показала тя. Нинова е отбелязала, че стои на дневен ред и въпросът за двамата европейски прокурори, които България ще излъчи, за което няма правила и процедура.

Нинова е показала, че парламентарната група следва да изготви и да внесе различен Бюджет 2020 с акцент върху неравенства, приходи и демографска рецесия. Това значи преизчисляване на пенсии, промени в данъчните закони, съпътстващи бюджета, помощите за младите фамилии и деца, слагане на въпроса за здравната промяна с акцент общински и държавни лечебни заведения, общинско и държавно опазване на здравето, е показала тя.

Корнелия Нинова е предложила Българска социалистическа партия да сложи въпроса и за мястото и ролята на локалната власт. "Платформата ни за локалните избори и уговорките, с които ще излезем пред хората през октомври - да получат действителен облик посредством законодателните ни начинания. Така ще покажем цялост и единност на държавна политика и локална акция, ще излъчим една безапелационна опция на досегашното статукво ", е показала тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР