Имаме пълното основание да поискаме и от днес започваме събирането

...
Имаме пълното основание да поискаме и от днес започваме събирането
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС иска извънреден СОС заради промените по „Патриарха“

Имаме цялостното съображение да желаяме и от през днешния ден започваме събирането на подписи за провеждането на изключително съвещание на Столичен общински съвет на 23 май. Това заяви общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Има няколко аргументи за изключително съвещание, най-тежкият е с решението на Административния съд, което гласи “да бъдат прекъснати дейностите на зам.-кмета по превоз Илиян Павлов, касаещи реорганизацията на придвижването по " Патриарха " и прилежащите булеварди ”, уточни Хекимян.
 Българска телеграфна агенция
ГЕРБ-СДС желаят на изключителното съвещание да бъдат изслушани кметът Васил Терзиев и неговият екип, както и не престават да изискват оставката на заместник-кмета по превоз Илиян Павлов.

Димитър Вучев, също от ГЕРБ, акцентира, че нямат изясненост какъв брой е коствал планът за метаморфоза на придвижването.

“Говореше се за суми за по 500 000 лева, първо се говореше единствено за ремонт на пътната настилка, след това се оказа друго. Говореше се за 1 млн., след това за над 1 млн. Не е ясно ”, разяснява Вучев.

Припомняме, че в четвъртък Административният съд-София град (АССГ) постанови " да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по превоз Илиян Павлов, по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и т. н. ".

Зам.-кметът Илиян Павлов разяснява тази заран, че към момента не се е срещнал с решението на съда, защото станало обществено късно нощес. Според него планът е уравновесен.

Иван Таков, ръководител на транспортната комисия в СОС и водач на левицата в София, изиска незабавната оставка на отрасловия заместител кмет.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР