Имаме готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат

...
Имаме готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат
Коментари Харесай

Гълъб стана ястреб за лалетата

Имаме подготвеност за ответни ограничения, в случай че Нидерландия и Австрия наложат несъгласие на българското участие в Шенген. Направени бяха две инспекции за осъществяване на критериите. И двете приключиха с позитивни за страната ни отчети. От посолството на Австрия в София също направиха инспекция и резултатите от нея още веднъж бяха позитивни. Категорично демонстрираха, че България покрива всички критерии за участие в Шенген. За страдание, нидерланската страна избра да не взе участие в тези инспекции.

Това съобщи министър председателят Гълъб Донев в Министерския съвет във връзка блокажа на Нидерландия на влизането на страната ни в Шенген.

Министър-председателят беседва по тематиката с министрите на вътрешните работи Иван Демерджиев, на външните работи Николай Милков и на правораздаването Крум Зарков.

В този смисъл изразените от премиера на Нидерландия запаси, които се аргументират с неналичието на убеденост по осъществяване на критериите, са освен неубедителни, само че и опонират на решенията на всички страни членки и на мнението на Екологичен потенциал.

Донев чака в оставащите дни „ разсъдъкът да надделее “.

След срещата министър председателят Донев изясни, че в оставащите дни държавното управление ще продължи поредните договаряния с сътрудниците от Европейски Съюз, с цел да реализира позитивно решение за включването ни в Шенген.

Ще имаме подготвеност да разгледаме и ответни ограничения. Силно се надяваме да не бъдем изправени пред сходна нужда, сподели Донев.

Той загатна, че неприемането на България в Шенген внася разделяне в съюза.

Поставя под въпрос неговото единение, за което и Австрия, в други случаи – и Нидерландия упорстват. Тя поражда подозрение за двойни стандарти, изключително от страна на държавното управление на Нидерландия, сподели Донев.

Премиерът посочи претекстовете за вероятно неприемане на страната ни.

Канцлерът на Австрия се базира на дефекти на фунциониране на шенгенската система като цяло, които не могат да бъдат отговорност на българската страна. Докато министър председателят на Нидерландия прибягва и до недостойни внушения, които в България надали ще бъдат забравени скоро, изясни служебният министър председател.

Вътрешният министър Иван Демерджиев, който също участва на изключителната среща в Министерския съвет, призова да не бъдат прилагани ограничения, които няма да подобрят работата на Шенген. Той счита, че би трябвало да се усили работата по външните, а не по вътрешните граници.

Ако това беше дейно, на територията на Австрия нямаше да има толкоз мигранти. Върнали сме над 150 000 души в опит да преминат незаконно границите ни, сподели Демерджиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР