Има книги, които успяват да ни развълнуват още преди да

...
Има книги, които успяват да ни развълнуват още преди да
Коментари Харесай

3 книги за уикенда

Има книги, които съумяват да ни развълнуват още преди да излязат на пазара и да се докоснем до тях. " Къщата с вратите ", за която от месеци се приказва по " книжните " групи в обществените медии, е една от тях. В чест на излизането й на български събираме още две заглавия, в които основно настоящо лице са писатели или книги.
 3 книги за уикенда от Ларш Кеплер, Себастиан Фитцек и Ашли Елстън
3 книги за уикенда

Трилъри за разтоварване

" Четецът "

Историята от трансформиралия се в класика разказ на Бернхард Шлинк завладя света след едноименната екранизация с Кейт Уинслет, която си завоюва Оскар. Сега имаме опция да си я напомним, с помощта на новото издание. Всичко стартира като любовна случка сред гимназиста Михаел и доста по-възрастната от него Хана през 50-те години в Германия.
 Снимка 664399

Голяма част на магия посред им се дължи на книгите, които Михаел чете на глас, а Хана слуша концентрирано. След това тя изчезва, а той чува за нея години по-късно, когато Хана е изправена на съд дружно с други надзиратели в концлагер от времето на Холокоста. Михаел следи процеса и открива, че несъзнателно е разбрал една от най-големите секрети на Хана.

Изд. Кръг, 18 лева

" Къщата с вратите "

Книгата на малайзиеца Тан Туан Ен беше в дългия лист за чуждоезичен Букър през 2023 година Не това обаче е най-впечатляващото в нея. С доста внимателен и хубав жанр тя съумява да ни придвижи в Пенанг при започване на предишния век и да опише една прочувствена история, която преплита действителни персонажи и събития с измислени такива. Лезли Хамлин живее с много по-възрастния си брачен партньор Робърт в красивата вила Казуари Хаус, когато при тях отсяда Съмърсет Моъм със секретаря си (и любовник) Джералд.
 Снимка 664398

Присъствието на писателя разклаща нежното равновесие в фамилията и предизвика Лезли да му разкрие секрети от живота си, които не е мислела, че в миналото ще изрече на глас. Получаваме и забавна позиция към процеса против Етъл Праудлок - първата бяла жена, наказана в Малайзия - история, която намира отражение в описа на Моъм " Писмото ".

Изд. Лабиринт, 21.90 лева

" Градът на божията мъдрост "

Да напуснеш дребния град, с цел да потърсиш шанс и реализация в столицата е нещо, което подхващат милиони хора по света. Светлозар Стоянов споделя за бягството от провинциализма и лимитираните благоприятни условия за развиване в дребните обитаеми места в България през призмата на личната си история.
 Снимка 664400

Родом от Казанлък, той работи като създател в районни медии. Пристига в София, с цел да преследва фантазията си да се осъществя като публицист. А столицата, със своя непрекъснат темп и безкрайни упоритости, се трансформира по едно и също време в леговище и полесражение за Стоянов.

Изд. Enthusiast, 20 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР