Има голям проблем с електромобилите, но масовият човек не успява

...
Има голям проблем с електромобилите, но масовият човек не успява
Коментари Харесай

Борис Петров, финансов анализатор: Има голям проблем с електромобилите

Има огромен проблем с електрическите автомобили, само че всеобщият човек не съумява да го забележи. Това сподели в предаването  " Човекът на фокус ", по Радио " Фокус "  Борис Петров – финансов анализатор. " Комуникацията, която получаваме през последните седмици е, че огромните производители стартират да забавят темпото на произвеждане на електрически автомобили, защото са натрупали големи ресурси. В началото на една наклонност нормално купуват всички запалянковци и имаме бърз напредък, обаче в даден миг запалянковците стартират да свършват и тези компании би трябвало да стартират да продават на неемоционално мислещите. В сферата на електрическите автомобили мога да кажа, че има много скептично настроени хора, които не имат вяра толкоз добре на тази технология, която в действителност не е потвърдила, че може да бъде сериозен съперник на моторите с вътрешно горене ", добави Петров.

Той уточни, че в доклада на " Тесла “ предходната седмица се е видяло действен марж под 8%, което е спад 200 базисни пункта единствено за едно тримесечие и повече от 10% спад единствено за една година.

" Ясно се потвърждава, че в този отрасъл имаме голяма конкуренция, т.е. навлизането на ужасно доста компании, което стартира да смъква доста бързо маржовете. Държавните дотации поддържат още фирмите, които създават голямо количество коли, само че търсенето стартира да се забавя.  

Цената на лития е забавен индикатор за това. Цената му се срина от началото на годината, точно тъй като това, което споделяха производителите на коли в този момент, те са го възнамерявали още преди няколко месеца и започнаха да понижават покупките на литий. Лошото е, че вложенията в литий набъбнаха ужасно доста в последните години. Може да съвпадне растеж в предлагането със спад в търсенето, което съгласно мен ще срине цената на лития в допълнение ", добави още Борис Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР