Има безпрецдентна мобилизация в обществото, за да се справи със

...
Има безпрецдентна мобилизация в обществото, за да се справи със
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Труповете не могат да се скрият, лекарство няма, но се справяме добре

Има безпрецдентна готовност в обществото, с цел да се оправи със обстановката, която е сега и която ни следва. Това сподели на брифинг в Министерски съвет ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, заяви Novini.bg.

Извърши се една голяма активност от страна на страната, с цел да могат лечебните заведения да останат жизнеспособни и да поемат възможен по-голям удар от епидемията от ковид. В страните, където има кипеж на болестта, се случват големи беди за лечебните заведения и за пациентите и ние би трябвало да бъдем подготвени с паричен запас. Имаше изключително трогателна готовност в обществото за дарителска активност. Всеки реши да подарява на лечебни заведения, без да има апел – в някои лечебни заведения се стекоха над 1 млн. лв.. Всъщност размера на даренията не се дефинират по мярка – за мен най-трогателно е дарението на бабата от Исперих, която подари пенсията си, съобщи той.

Ген. Мутафчийски посочи, че на всички лечебни заведения и в доболничната помощ ще бъде заплатено въз основата на миналомесечни изкарани приходи, без да е регистрирана активността им, в размер на 85%. По думите му това ще спомогне за възнаграждение на медикаментите, плюс заплатите на личния състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР