> ИлюстрацияОблекчават се условията за извършването на специализиран превоз и

...
> ИлюстрацияОблекчават се условията за извършването на специализиран превоз и
Коментари Харесай

Правителството затяга контрола върху превозвачите

 > Илюстрация
Облекчават се изискванията за осъществяването на профилиран транспорт и транспорт на пасажери по постоянни автобусни линии с дължина на маршрута до 30 км., посредством отпадане на условието за наложително съоръжение с предпазни колани за МПС от категории М2 и М3, клас А и клас I, както и от категории М2 и М3, клас В и клас II, с които се правят тези транспорти, като се изключи профилираните транспорти на деца и/или възпитаници.

Регламентират се разпоредбите за придвижването по пътищата с самостоятелни електрически транспортни средства посредством промени и допълнения в Закона за придвижването по пътищата, с които се цели да бъдат уредени най-неотложните въпроси в тази област. С измененията се вкарва легалната формулировка на понятието " самостоятелни електрически транспортни средства “. Определят се условията за защитните средства при тяхната приложимост, както и местата, на които е позволено напредването им, оптимално допустимата скорост на придвижване и минималната възраст за техните водачи.

Създават се условия за ограничение на опциите за осъществяване на нерегламентиран транспорт посредством повишение качеството на осъществяваната контролна и админстративнонаказателна действия. Разширява се обсегът на нарушаванията, за които се ползват насилствени административни ограничения. Въвежда се и условие транспортни средства от категории М2 и М3, които са предопределени за транспорт на повече от 8 пасажери и транспортните средства от категория N3, които са предопределени за транспорт на тежки товари, да се записват единствено от юридически лица, еднолични търговци или физически лица, регистрирани като аграрни стопани по реда на Закона за подкрепяне на земеделските производители. С тази мярка се цели попречване осъществяването на нерегламентирани транспорти.

Намалява се размерът на част от глобите съгласно степента на социална заплаха на съответните нарушавания.

Въвежда се опция за диференциране на размера на оптималните цени за автогарово обслужване по типове транспортни схеми.

Намалява се административната тежест на лицата, осъществяващи таксиметрова активност посредством основаването на обединен обществен таксиметров указател.

Регламентират се транспортите с атракционна цел и се основава условия за осъществяването на надзор на тази активност.

Регламентират се транспортите на развалени пътни транспортни средства. така наречен " Пътна помощ “, като се вкарват механически условия към транспортните средства за осъществяване на активността и условия към водачите, които правят транспорта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР