Илон Мъск написа в Туитър, че терминалите Starlink, които са

...
Илон Мъск написа в Туитър, че терминалите Starlink, които са
Коментари Харесай

Илон Мъск потвърди финансирането на Starlink за Украйна

Илон Мъск написа в " Туитър ", че терминалите Starlink, които са от значително значение за украинските военни връзки във военната зона, ще работят в Украйна, без значение от желанието на Министерството на защитата на Съединени американски щати да даде финансиране, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Дори преди Министерството на защитата (на САЩ) да даде своя отговор, споделих на (министъра на цифровата промяна на Украйна) Михаил Федоров, че SpaceX няма да изключи Starlink, даже в случай че Министерството на защитата откаже да даде финансиране ", написа Мъск.

Михаил Федоров незабавно удостовери, че това е по този начин. " Благодаря, Илон Мъск. Преди всички договаряния за финансиране Вие ​​ми потвърдихте, че във всеки случай ще осигурите работата на Starlink в Украйна. Това е сериозно значимо за Украйна. Ние сме Ви признателни! " написа той в Туитър ".

Събитията от миналата седмица по-скоро вървяха в противоположна посока. На 14 октомври Мъск се обърна към Министерството на защитата на Съединени американски щати, с цел да отпусне пари за Starlink, защото самият милиардер не може постоянно да заплаща за сателитната мрежа в Украйна.

В отговор на острата забележка на някогашния украински дипломат в Германия Андрий Мелник " да върви по дяволите ", Мъск написа: " Ние просто следваме рекомендациите му ". Засега обаче спорът наподобява завършил..

Комплектите " Старлинк " се трансфораха в жизненоважен инструмент за украинската армия в бойни условия, при които липсва мобилна и интернет връзка.

Украйна е получила към 20 000 комплекта " Старлинк ". Основателят на SpaceX Илон Мъск написа в " Туитър ", че " интервенцията към този момент коства на компанията 80 милиона $ и ще надвиши 100 милиона $ до края на годината ".

SpaceX изпрати писмо до Пентагона през септември, заявявайки, че вече не може да продължи да финансира доставките на " Старлинк " със същото движение, според документи, налични от кореспонденти.

Писмото съдържаше искане към Пентагона да поеме разноските за доставка на комплекти съоръжение за управляващите и военните в Украйна. Те, съгласно SpaceX, ще костват повече от 120 милиона $ до края на годината и 400 милиона $ идната.

Припомняме, че в последно време Мъск се зае с проблемите в Украйна и даже предложи проект за разрешаване на спора, който включва териториални отстъпки за Русия. Той беше упрекнат, че е влязъл в контакт и даже в споразумение с съветския президент Владимир Путин.

Милиардерът в своя кротичък проект предложи Украйна да остане неутрална и публично да отстъпи Крим на Русия и предложи провеждането на референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации за това дали окупираните украински територии би трябвало да се причислят към Русия, откакто Кремъл твърди, че тези територии съвсем единомислещо дали своят вот да се причислят към Русия предишния месец.

Само три дни след началото на съветската експанзия в Украйна Мъск предостави гратис за сметката на омпанията си SpaceX, терминали " Старлинк " на украинската войска.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР