Илиана СлавоваПолската изследователка Кристина Курчаб-Редлих стана известна у нас с

...
Илиана СлавоваПолската изследователка Кристина Курчаб-Редлих стана известна у нас с
Коментари Харесай

Отмъщение по кремълски: Грабеж и тормоз над авторката на истинската биография на Путин – „Всичките ти пари отидоха за руската армия“

Илиана Славова

Полската изследователка Кристина Курчаб-Редлих стана известна у нас с шокиращите си

разкрития за съветския деспот Владимир Путин

В книгата си (виж разкритията й,б.р.)тя търси психическите корени на неговата свирепост, като наблюдава живота му от ранното детство. Разкрива, че родителите, мястото и датата му на раждане са фалшифицирани. Успява да се срещне с същинската му майка. Показва, че съветският президент е всеобщ палач, характерен социопат, лишен от емпатия. Подложен на принуждение още като дете, той научава само езика на силата: първо го е биел пастрокът му, а по-късно неговият осиновител (официалният му баща) – сталинист, кадър на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР).
„ Не всички деца с мъчно детство стават чудовища. Но съвсем всички чудовища са имали мъчно детство. “ – установи авторката.

Кристина Курчаб-Редлих е надарен публицист и откривател, специалист по актуалната съветска реалност – в продължение на 15 години тя работи като сътрудник в Русия. Прави репортажи за Втората чеченска война и документални филми за Чечня.
Заради всеотдайността, с която преследва истината, я назовават

„ полската Политковска “

През 2005 година е номинирана за Нобелова премия за мир поради журналистическата ѝ работа.
Днес тя изрично поддържа справедливата борба на Украйна против съветската експанзия.

Кремъл няма бит да оставя без последствия дързостта на който и да е собствен конкурент, протегнал ръка да смъкна маската на съветската имперщина.
В края на предходната година банковата сметка на Кристина Курчаб-Редлих е изцяло източена, Facebook профилът ѝ е хакнат, телефонът – също, стартира телефонен тормоз.
В полски уеб сайтове се появиха изявления, че журналистката е станала жертва на измамници и е изгубила всичките си спестявания. Но това, което същински шокира полската общност, е обява във Facebook профила ѝ:
„ Днес дълго размишлявах за живота си и разбрах, че е неправилен
Ще се самоубия
Благодаря на всички мои скъпи хора, обичах ви… “
Впоследствие самата Курчаб-Редлих оповестява, че профилът ѝ е хакнат и че няма желание да се самоубива, въпреки да е останала без спестявания. Полицията обаче приема напълно съществено подправеното известие и изпраща към жилището ѝ собствен екип, пожарна и незабавна помощ.
„ Обични мои! Още съм в потрес. Поради три аргументи:
1. Измамници източиха сметката ми.
2 Публикуваха във Facebook, че желая да се самоубия.
3 Толкова доста хора се втурнаха да ми оказват помощ. “ – по този начин журналистката се обръща към приятелите си във Facebook, откакто съумява да възвърне профила си. Тя споделя, че измамниците са разгласили и подправено известие от нейно име, че е ограбена и моли хората да я подкрепят с дарения – оставят и номер на банкова сметка, която обаче не е нейна, а тяхна. Явно са руснаци, тъй като известието им е с съветски синтаксис.
„ Е, не мисля, че бих употребила съветски синтаксис, колкото и да не съм на себе си “, споделя полската журналистка.
„ Докато чаках в полицията да оповестя за закононарушението, получих позвъняване от... служител на реда, търсещ тялото ми в жилището ми. С екипи на пожарната и незабавната помощ, които пристигнали по сигнал до постройката. За благополучие не заключих вратата, когато хукнах от жилището си към банката (след като излиза наяве, че е жертва на машинация – б.р.), другояче щеше да се наложи да сменя вратата, която несъмнено щеше да бъде разрушена. (...) А в този момент най-важното: в случай че не ми се постанова сама да се измъквам за косата като барон Мюнхаузен от бездната – в моя случай на отчаянието – това е единствено с помощта на Върховен административен съд. Топлината и съчувствието, съдържащи се в голям брой ваши изявления, ме издигнаха като балон високо над тази пропаст и би трябвало да се погрижа измъчената ми душeвност да не трансформира това в балон от суетност ;)) И още нещо: голямо благодаря на мои познати и непознати публицисти, които се заеха със задачата да компенсират финансовите ми загуби. “ – написа Курчаб-Редлих.
Наистина измежду хората се надига

голяма вълна на съпричастност,

даренията в нейна поддръжка са многочислени.

Въпреки всичко, което ѝ се случва, тя продължава да показва своята поддръжка за Украйна. Междувременно тормозът над нея продължава с непрестанни телефонни позвънявания.
„ Не мислете, благи мои, че виновниците за моето злощастие са се стопили във волжката мъгла или са замръзнали в московския мраз. (…) Вчера започнаха тотална офанзива, обаждаха се осем пъти, всякога от друг номер. Любопитството надви у мен, желаех да знам какво още мога да чуя. И тогава чух: „ Видях те по малкия екран. Видях те в интернет. Разбери, че всички твои пари отидоха за съветската войска. Ще стигнем и до Киев, и до Лвов, и до Варшава... “
Е, биографията ми е много монотонна. Даряването на униформи на съветските наборници евентуално ще добави пикантност към това:(( “ – написа Курчаб-Редлих в своя обява от 28 януари.

Един от публицистите, които ѝ се притичат на помощ – Витолд Юраш от изданието Onet, е уверен, че проектът на злосторниците е неправилен:
„ Всичко ще бъде наред и Кристина ще ни споделя още доста пъти за Путин, Русия и съветските закононарушения в Чечня. И тези, които я ограбиха – в случай че са го създали като възмездие за казаното от нея за Владимир Владимирович – значи са сбъркали, тъй като ние ще съберем повече от сумата, която ѝ откраднаха, а остатъка ще похарчим за оръжия за Украйна. “

Самата Кристина споделя, че към момента се стряска при всяко позвъняване на телефона. Но все пак е запазила възприятието си за комизъм.
„ Няма ужасно, ще лежа в болница, само че ще е в хирургия, а не в психиатрия ;)) И в случай че действам обикновено, то е единствено с помощта на вашата благотворителност и благи думи. “ – написа тя на 7 февруари.

В тази история прозира типичната

патология на Кремъл: цинизъм, свирепост, злоба и нелепост

Цинично е да ограбиш някого, да използваш откраднатото точно за злодеянията, против които той се бори – и да парадираш с това. Жестоко е откакто си лишил някого от средствата му, да атакуваш и душевното му равновесие, да рушиш личността му. Само патологична злоба може да роди всичко това. Но пък е грандиозна нелепост в случай че създателите на този сюжет са разчитали на значими резултати в общество като полското, което се активизира при всяко посягане от страна на Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР