Икономистът Нуриел Рубини, който прогнозира финансовата криза от 2008 г.,

...
Икономистът Нуриел Рубини, който прогнозира финансовата криза от 2008 г.,
Коментари Харесай

Икономистът Рубини, който предсказа кризата от 2008 г., допуска нов срив на пазара

Икономистът Нуриел Рубини, който предвижда финансовата рецесия от 2008 година, позволи опцията за 10% спад на световния пазар на акции през втората половина на 2023 година, в случай че стопанската система сервира неприятни изненади, написа Bloomberg.

„ 10% промяна не е напълно малко евентуална, в случай че световната стопанска система стартира да се забавя “, сподели Рубини. Според него рискът от твърдо приземяване на международната стопанска система е намалял, само че остава опцията за промяна на фондовия пазар.

Пазарите са се покачили прекалено много и в случай че световната стопанска система отслабне и опцията за твърдо приземяване продължи да е настояща, това ще „ докара до промяна през втората половина на годината “, сподели той.

„ В съпоставяне с преди шест месеца, когато имаше сериозен риск от същинско твърдо приземяване на международната стопанска система, в този момент тези опасности са намалели. Това е добра вест “, сподели икономистът, като акцентира, че въпросът дали приземяването на световната стопанска система ще бъде меко или твърдо, към момента е отворен.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР