Икономистът и анализатор Евгений Кънев публикува пост в социалната мрежа

...
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Държавната администрация е пълна с калинки и бушони!

Икономистът и анализатор Евгений Кънев разгласява пост в обществената мрежа Фейсбук, в който показва своя горчив опит от решението му да чества Нова година отвън София , на планина. Публикуваме коментара му без редакторска интервенция:

„ Излязох отвън София да чествам Нова Година на планина. Всичко е отлично, с изключение на тези натрапващи се нещица, неналичието на които незабавно усещаш, когато си в Европа.

Снегът паднал преди две седмици, само че няма кой да почисти тротоарите към хотелите; пътищата заледени и криещи рискове за катастрофи; самата пътна инфраструктура надупчена като швейцарско сирене. И някак си напъните на самите хотелиери – другояче погрижили се за удобствата вътре в постройките си – олекват и остават недотам оценени от изнервените посетители.

А толкоз малко би трябвало да реализираме чувство за уредена, развита страна.

Просто държавните служители, служби и личен състав би трябвало да си правят работата.
А те не си гледат работата, тъй като:

– няма подготвен и стимулиран мениджмънт на държавните служби, организации и структури
– няма надзор върху работата на мениджмънта и индикатори за оценка на неговата работа
– няма последици за неприятно осъществяване.

А повода е, че държавната администрация – наред с някои безспорни експерти – е цялостна с калинки и бушони, парашутирани през последните 20 години в споразумяване на “наши хора ”. Наши – да извършват нерегламентирани поръчки. Наши – да гласоподават за нас на избори. Наши – да саботират вражеска власт.

Само цялостна цедилка на държавните чиновници за тяхната подготовка и работа може да отсее тези от тях, които да ни дадат чувство за грижа, стандарт и смяна.

И в последна сметка – да бъдем щастливи в родината си. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР