Икономическият журналист Ивайло Станчев е новият главен редактор на Капитал.Той

...
Икономическият журналист Ивайло Станчев е новият главен редактор на Капитал.Той
Коментари Харесай

Ивайло Станчев е новият главен редактор на Капитал

Икономическият публицист Ивайло Станчев е новият основен редактор на " Капитал ".

Той ще поеме позицията от Алексей Лазаров, който заемаше тази служба през последните 10 години.

Досега Станчев беше ръководещ редактор на " Капитал ", като отговаряше за ресорите " Енергетика " и " Икономика ". Сред последните му изявления бяха серията от следствия по изтеклите мейли на Александър Бабаков за съветската интервенция при строителството на " Турски поток " в България.

" За мен, новата ми роля е на първо място голяма отговорност, тъй като " Капитал " е институция, една от най-влиятелните медии в страната. Читателите ни разчитат на задълбочена и справедлива информация, която да ги ориентира, да им оказва помощ да взимат решения ", споделя Ивайло Станчев. " Това, което ми дава убеденост и мотивация, е страхотният журналистически екип и полезностите, които ни сплотяват ".

Алексей Лазаров се отдръпва от позицията основен редактор, като споделя, че " светът и методът, по който си ги обясняваме, се трансформират извънредно бързо и нуждая се от свежа вероятност и време отвън новинарския цикъл, с цел да видя какъв е новият метод да описваме истории ".

Станчев ще е седмият основен редактор на " Капитал " от основаването на вестника през 1993 година, показват още от изданието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР