Игуаните със сигурност са един от най-популярните гущери, които някога

...
Игуаните със сигурност са един от най-популярните гущери, които някога
Коментари Харесай

Как се гледа игуана?

Игуаните сигурно са един от най-популярните гущери, които в миналото са били отглеждани като домакински любим, наред с космат змей и гекон. За тях има строги условия за хранене и настаняване, могат да порастват много огромни, да живеят дълго време и могат да бъдат много мощни.

Могат да бъдат сложни за усмиряване и да станат нападателни, в случай че не се обгрижват постоянно. Игуаните са огромен ангажимент и изискват високо равнище на грижа. Това не значи, че от тях не стават положителни домашни любимци, само че се нуждаят от подобаващи грижи още през цялото време и притежателите би трябвало да имат верни упования.

Как се гледа игуана? Игуаните са комплицирани животни. В плен би трябвало да бъдат постоянно взимани и държани за задачите на опитомяването. Това е предизвикателство, защото човешкият контакт може да наподобява изкуствен за животното. Малките игуани могат да бъдат много бързи, само че по-големите възрастни могат да станат мързеливи и са доста послушни създания, най-малко в клетката си.

Когато са отвън клетката си, някои игуани желаят да се качат на притежателя си. Те имат остри нокти, тъй че носете защитно облекло, в случай че вашият домакински любим харесва тази активност. Игуаните не се опитомяват като котка или куче.

Често те не могат да разпознаят стопаните си и ще се опитат да избягат, в случай че са отвън клетките си. Освен това огромната игуана може да аргументи същинска щета с опашката си. Може да счупи даже човешка кост с нея. Игуаните са мощни същества и би трябвало да се внимава, изключително при съществуване на дребни деца или други животни.

Игуаните могат да набъбнат до два метра, като опашката им е включена в измерването, и тежат към 20 кг. Следователно терариумът или заграждението за дребни влечуги е доста временен дом за една зелена игуана. Преди да решите да отглеждате игуана, помислете за уместно за задачата помещение, в което ще се усеща в сигурност и на топло.

 Игуана

Помещението би трябвало да е и ярко. UVB и топлинните светлини би трябвало да обезпечат подобаващи температури и зони за вашето влечуго от 10 до 12 часа дневно. Игуаната е тропическо животно. Температурата би трябвало да е 35 градуса и да не пада под 23 градуса.

Прясната храна е ключът към поддържането на положителното здраве и верните грижи за вашата игуана. Може и да сте чували, че игуаните могат да се отглеждат и с котешка храна. Да, това е правилно, само че доста нездравословно. Животинските протеини повреждат бъбреците на влечугите. Те са тревопасни животни, тъй че спазвайте непоколебим хранителен режим.

Тъмните листни зеленчуци, някои плодове и хранителни добавки с калций би трябвало да бъдат обезпечени, с цел да поддържате игуаната си здрава. Добавките с плодове и калций би трябвало да се дават единствено към един път седмично към диетата.

Младите игуани би трябвало да се хранят всекидневно, до момента в който по-възрастните могат да се хранят през ден. Избягвайте диетите с високо наличие на протеини. Игуаните се нуждаят от прясна вода при хранене и сред храненията. Температурата на техните жилища също играе роля, защото игуаните се нуждаят от температура от към 29 градуса, с цел да усвоят вярно храната си.

Вижте още препоръки при развъждане на игуана.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР