Игри и забавления за малки и големи имаше на площад

...
Игри и забавления за малки и големи имаше на площад
Коментари Харесай

На Велики четвъртък: Весел празник в Разград

Игри и занимания за дребни и огромни имаше на площад „ Независимост “ по време на обичайното боядисване на великденски яйца , което Община Разград провежда всяка година. Кметът Добрин Добрев поздрави децата и родителите и им пожела светли празници, здраве, благополучие, естетика, уют и топлота в домовете. 

Празникът на площада стартира с осъществявания на Младежкия градски духов оркестър , с началник Милен Бенков .

Игрите на великденска тема бяха ориентирани към малчугани на друга възраст . Най-малките – до 8 години – търсиха разноцветни яйца в градинката към фонтана с момченцата. По-големите деца – участваха в щафета. В лъжица носеха яйце и трябваше да стигнат до финала по трасе, маркирано с конуси. Последната игра бе за тимове от деца и родители . Те трябваше  да си подмятат по едно и също време две сварени яйца .

Докато се организираха игрите, ученици на Цветомира Петрова от Школата за изобразително изкуство към Център за работа с деца, ловко изрисуваха три стиропорени яйца с ярки красиви цветове . След празника на площада, пъстроцветните им творения към този момент са част великденска декорация на града.

И дребни, и огромни не пропуснаха да се снимат с високия близо 3 метра великденски заек. Той бе част от празника и създаваше въодушевление.

На тържеството на площада участваха и заместник-кметовете: Полина Иванова , Зорница Евгениева и Елка Неделчева .

Съвети на медици от ВМА: Варете яйцата най-малко 10 мин. и белете освен черупката, а и ципата

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР