Играта с Лукойл-Нефтохим ще ни направи зависими от доставки на

...
Играта с Лукойл-Нефтохим ще ни направи зависими от доставки на
Коментари Харесай

Политически анализатор: Играта с Лукойл ще ни направи зависими от доставки на газ, нефт и ток през Турция, печелят хищни частни икономически интереси

Играта с " Лукойл-Нефтохим " ще ни направи подвластни от доставки на газ, петрол и ток през Турция, печелят хищни частни стопански ползи. Такъв разбор на обстановката с опита за лишаване на дерогацията направи във Facebook политическият анализатор Калина Андролова.

Ето какво написа тя:

Рафинерията " Лукойл-Нефтохим “ е извънредно апетитна за придобиване и най-активните играчи против " Лукойл-Нефтохим “ въобще не търсят някаква измислена икономическа правдивост. А осъзнават насилствената смяна на енергийните транспортни коридори за Европа и упорстват да се възползват от формалната нервност против съветския петрол, като опитат да придобият рафинерията.

Използват класическия прийом, който се употребява в такива случаи – систематичен тормоз от страна на страната, медийно оклеветяване и непрекъснато възпрепятстване на естествената активност на компанията. Вече сме виждали това и при други външни притежатели на бизнеси тук, които са безусловно изгонвани от нашите вътрешни хищници.

Унищожаването на пазарната среда, потреблението на институциите като бухалка за изземване на бизнеси създава в благата ни татковина забележителни форми на политически и стопански крах. Вече сключихме контракт с Турция, с който желаеме да получаваме съветски газ през турската система. По отношение на рафинерията в Бургас се движим по пътя на Италия, където преди да бъде продадена рафинерията, страната беше поела ръководството.

Ако в " Лукойл-Нефтохим “ бъде въведен държавен шеф, за което толкоз доста упорстват някои партии, е прекомерно допустимо инфраструктурата на рафинерията да бъде употребена единствено за хранилища и претоварване на нефтопродукти.

И от кое място ще дойдат тези нефтопродукти? Отговорът е: от Турция. Кой е най-големият вносител на петрол в Турция?! Русия, несъмнено. Тоест политическата ни власт доста скоро ще сложи България в цялостна взаимозависимост от доставките на газ, на бензин и дизел, а след затварянето на въглищните централи и на електрическа енергия от Турция. И ще го направи с ясното схващане, че взе участие някъде по веригата с персонални и частни стопански изгоди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР