Идеален избор за откриването на Киномания – филм, който е

...
Идеален избор за откриването на Киномания – филм, който е
Коментари Харесай

Иконом на седем президенти – The Butler 2013

Идеален избор за откриването на Киномания – филм, който е огромен, съвсем документален, обгръща доста събития, със страхотни артисти и е изработен да се гледа в голяма зала, с цел да вдъхва почит.

Филмът „ Иконом на седем президенти “ е основан на историята на Юджийн Алън, иконом в Белия дом повече от три десетилетия, чиято орис става известна към акцията на Барак Обама. Но въпреки и да споделя историята на едно нормално семейство, това напълно не е елементарен филм. Дори в противен случай – в него значително липсва интимността и съкровените страсти на частния живот, за сметка на огромните исторически разтърсвания и събития, белязали Америка от съвсем един век насам.Сесил Гейнс – по този начин е името на филмовия воин – се ражда като дете на необразовани служащи в памукова ферма и познава напълно от близко изцяло робските условия за живот на негрите в Съединени американски щати през 30-те години на предишния век. Сесил е на процедура необразован, само че е идеалният иконом – толерантен, мирен и спокоен. Това му дава опция да работи в Белия дом, където за три десетилетия около него се случва цялата орис на Америка – убийството на Мартин Лутър Кинг, убийството на Кенеди, войната във Виетнам, погроми против цветнокожите, тероризъм, политически битки, Уотъргейт и какво ли още не. Когато през 2008 година към този момент напълно възрастният иконом отива на среща при Барак Обама, това затваря един кръг, който в доста огромна степен въплъщава американската фантазия. И въпреки това да е едно факсимиле, то е впечатляващо, просто тъй като е истина.

Очевидно е, че затова доста хора са се заели с плана даже чисто алегорично – в дребни функции се появяват Марая Кери, Лени Кравиц и други непредвидени лица. Форест Уитакър е както постоянно съвършен в ролята на Сесил и има повече от една аргументи да му дадат най-сетне премия Оскар. Опра Уинфри играе брачната половинка му Глория – може би най-безспорния избор във кино лентата – Опра е знак, жена с голяма харизма и наличие, която идеално подхожда за ролята на достолепна цветнокожа брачна половинка и стопанка, за която историята на страната се случва в личната й кухня. В останалите функции са Куба Гудинг Джуниър, Алан Рикман, Джейн Фонда, Робин Уилямс, Джон Кюсак, Ванеса Редгрейв и доста други.

Китайците споделят, че е божие наказване да се живее в забавни времена, само че гледайки кино лентата си мислех напълно друго, че може би да си очевидец на толкоз бурни промени единствено в границите на един живот е изключително благополучие, което не е обещано на всеки.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР