Icon of the Seas, най-големият круизен кораб, строен някога (248

...
Icon of the Seas, най-големият круизен кораб, строен някога (248
Коментари Харесай

Traingle of Madness: Най-големият круизен кораб в света вдига котва

Icon of the Seas, най-големият круизен транспортен съд, строен в миналото (248 663 тона, или пет пъти колкото " Титаник " ), ще се насочи на първото си публично корабоплаване на 27 януари 2024 от пристанището на Маями. Корабът е дълъг 365 метра - представете си поредност от три и половина футболни стадиони или Айфеловата кула полегнала плюс още 35 м.

Максималният потенциал на 20-етажното знамение е 7600 души, от които 2350 екипаж. На тяхно разположение ще са повече заведения за хранене, питейни заведения, театри, плувни басейни, детски площадки, водни пързалки, въртележки, фитнес зали, спа центрове и салони за сладолед, в сравнение с има в който и да било ваканционен крайбрежен град на Италианската или Френската ривиера. Забавленията включват още стена за катерене и голф игрище.

Построяването на кораба е лишило 900 дни и коства на Royal Caribbean International (RCI) над 2 милиарда $.

" Роял Карибиън ", една от трите най-големите круизни компании в света, дефинира новата си облага като " безспорният първенец в тежка категория в света на круизните кораби ". Преди време в изявление за американски туристически уебсайт Майкъл Бейли, президент и CEO на RCI, сподели, че морската " Икона " е основана с концепцията да обезпечи фамилната почивка фантазия - всичко, което бихте могли да си пожелаете, на едно място. Това е и най-големият аквапарк в намерено море.
Реклама
Круизовете ще бъдат целогодишни, от начална точка Маями, Флорида, до Източните или Западните Кариби. Според на RCI цената на пътник стартира от 1800 $ за седем нощувки.

От централата в Маями са безапелационни, че е по-голям от всеки кораб, порил водите на океана до момента. Корабът е издигнат в най-големия изсъхнал док в света - този на корабостроителницата Meyer Turku на финландското балтийско крайбрежие. Именно там в продължение на две години и половина при изключителни ограничения за сигурност се материализира грандиозният плаващ град, който е минал сполучливо всички морски проби преди формалното стартиране на вода на 27 януари.

Повечето от каютите са модулни структури, съединени в други елементи на Финландия, които са превозени до главния док в Турку, където се намира корабът майка. Един от най-тежките детайли на Icon - 700 стъклени панела, тежащи 365 тона, са преместени върху кораба с помощта на сензори, следящи за равномерното систематизиране на тежестта. Тази сложна маневра лишава на приземния екип два дни.

Със своите 20 палуби Icon of the Seas наподобява като великански увеселителен парк, обагрен в зелено, лилаво, розово, кафяво и синьо. Най-забележителната каюта е апартамент, който се простира върху три палуби . В интериора е интегрирана и пързалка, по която жителите могат да се спуснат от спалните до всекидневната. The Ultimate Family Townhouse разполага със лична тераса за слънчеви бани и няколко балкона, а престоят там за седем нощи коства 85 000 $ .
Реклама
Известно е, че круизните кораби са огромен замърсител на околната среда. Създателите на Icon of the Seas споделят, че са се погрижили 93% от прясната вода на кораба да бъде създавана посредством неговите системи за обезсоляване, а горивото е полутечен природен газ (LNG) - релативно по-чиста опция на това, което обичайно се употребява в промишлеността.

Корабът има горивна клетка, което разрешава част от интервенциите да бъдат захранвани от акумулатори, намалявайки излъчванията в пристанищата на избрани дестинации. Умните системи за стопляне и изстудяване на борда също би трябвало да оказват помощ за енергийната успеваемост на най-големия транспортен съд в света.

Според производителите животът на кораба в настоящия му тип ще бъде към 30 години, след което може да бъде платен от друга круизна компания и ребрандиран. Планира се и стартирането на втори транспортен съд от вида Icon през 2025 година.
Свързани публикации Следващите 30 | Яхтите оттатък хоризонта 16 декември 2023, 09:49 Киноревю | " Идиотският триъгълник " на Рубен Йостлунд, спечелил Кан 6 декември 2022, 08:54
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР