И след поредните 4-и, а може би вече и 5-и

...
И след поредните 4-и, а може би вече и 5-и
Коментари Харесай

СРАМ: Калинки в НС – бакшиш, танцьорка на пилон и съблазнителка от „любовен телефон“

И след следващите 4-и, а може би към този момент и 5-и избори, през последните две години Народното събрание се изпълни с депутати, чиито биографии могат да разсънят единствено смях и страдание – танцьорки на стълб, водачи на таксита, келнерки, някогашен герой и несъмнено, изкусителка от „ любовен телефон “ и, несъмнено, куп родственици на партийните вождове, съобщи „ Уикенд “.

Липса на съответно обучение, несъмнено, си споделя тежката дума, само че най-пострадалите от това ще са тези, които са ги пратили да коват закони и да вземат решение съдбините на страната. Преглед на новоизлюпените депутати демонстрира, че най-ексцентричните представители са излъчени от „ Възраждане ”. Явно там критерият е честност към вожда, а не обучение и професионален потенциал.

Несебър съвсем несъмнено изпраща в Народното събрание другояче колоритната Звезделина Каравелова. Тя може и да не е стигнала до върхове в науката, само че несъмнено е активистка във фейсбук, с мнение по всеки наболял въпрос. Доскоро Звезделина е единствената „ копейка ”, за чиято биография в партийния уебсайт няма и дума. Мнозина подозират, че не е приключила даже 8 клас.

Тя обаче натри носа на скептиците, като гордо разгласява дипломата си за приблизително обучение. Приключила го е през 2012 година, на относително зрялата възраст – била е на 21 години! Училището в Несебър, в което е изкласила бъдещата депутатка, споделят, че събира проблематични възпитаници от цялата Бургаска област, които напират за дипломи, макар че мъчно пишат и четат.

Каравелова е приключила тази непретенциозна школа с триумф 4,28. Патриотката от „ Възраждане ” очевидно не е била нито зубър, нито бележкарка, тъй като има 3 по български език и литература и по множеството предмети, само че пък по музика, физическо и изобразяване са й писали цялостно 6. В тези години обаче Звезделина е оценена по достолепие на състезания за хубост, а преди да се захване с политиката във фейсбук, е работила като келнерка, което е следващо доказателство, че еволюцията на човечеството в никакъв случай не е серпантина.

Докато в други страни се желае от политиците, въпреки и импровизирано, стабилен учебен ценз и богата професионална биография, тук, в България, сме огромни либерали. Ето, таксиджията от Пловдив Емил Янков, повлечен на крилата на „ Възраждане ”, става депутат.

Така към този момент цялостен едни отрасъл ще има собствен човек на най-високо равнище. И в случай че преди години такситата единствено обграждаха Народното събрание на повикване от подземни босове, то към този момент човек на бакшишите, с цялото ни почитание към специалността, влиза вътре.

Самият Янков споделя, че е икономист по обучение. Като транспортен специалист индивидът си имал цели, по които щял да работи в Народното събрание. Например, строителство на повече кръстовища на две равнища в градовете, та да понижат тапите. Пловдивският почитател на Копейкин към този момент обаче е прочут най-много като потенциал по лепене на плакати на неразрешени места. „ Възрожденци ” от Пловдив пък описват, че доста се натягал на водача им при всяка среща. Явно е имало изгода от това…

В парламентарната група на Костадин Костадинов към този момент има цяла фамилна секта. Това даже Българска социалистическа партия в най-силните си години не си го е разрешавала, само че пък беше по силите на бай Тошо, за чийто времена гласоподавателите на „ Възраждане ” въздишат.

Трима български патриоти и не по случайност братовчеди – Николай Дренчев, Димо Дренчев и Димчо Димчев към този момент сбъднаха фантазията си да се инсталират на жълтите павета. Влизат от София, Перник и Кюстендил. Началото на фамилния депутатски „ занаят ” поставя Николай Дренчев, който минава за дясна ръка на Копейкин.

Той съгласно негови съпартийци, е ревнив страж на изконни национални обичаи и по тази причина се къпел единствено в неделя. Някогашната му специалност е била героична – водач на изтребител МИГ, а през днешния ден продава щори. В предишното Народното събрание Дренчев съумя да прокара в Народното събрание единствено един от родствениците си – братовчеда Димо. Сега обаче и трети от клана –  Димчо Димчев, е съумял да пробие в Кюстендил.

За сведение на неговите гласоподаватели, той е със приблизително обучение, строителен служащ и няма нищо общо с Кюстендил, който обаче го вкарва в Народното събрание. Роден е в Добрич и е живял в силистренско село, преди да забегне в Лондон, откъдето в този момент се връща важен-важен като народен представител.

Народното събрание въпреки всичко остава със затворени порти само пред госпожа Красимира Цекова, брачната половинка на фамилния лидер Николай Дренчев. Досега тя се рееше в листи из всякакви региони на страната, само че в последните избори нейното присъединяване е спестено.

ГЕРБ също има с какво да се похвали откъм фамилни връзки. Например, Плевен праща в Народното събрание регионалния координатор на партията – Валери Лачовски.

Неговият брат Илийчо Лачовски е кмет на Кнежа, а майка им Йорданка Лачовска е притежател на здравната лаборатория в общинската болница, на която пък Валери е пълномощник. Направо на човек да му се завърти свят! Да не пропуснем и брачната половинка на новия народен представител – тя е съдружничка в частната охранителна компания „ Димакс секюрити ”, която, несъмнено, охранява не един и два обекта в региона.

Много скъп кадър за ГЕРБ се оказва и някогашният герой Даниел Александров. Спортистът, чиято кариера на тепиха към този момент е завършила, е подложен в листата на Кюстеднил, само че също и на 23 регион в София, а ликът му грее на билбордове из цялата столица, което очевидно не  инцидентно. Нещо повече – Даниел Александров незабавно след изборите е показан като 100 % сигурен народен представител от транспортния необут и изтъкнат гербаджия Ивайло Константинов-Ивкони.

В Кюстендил обаче вторият в листата Даниел е преместен с преференции. Спасението идва от доктор Асен Балтов, който изненадващо разгласи, че се отхвърля от депутатското място, с цел да оказва помощ на хората като доктор. Колко благородно! Още повече, че самият Даниел Александров и неговите близки се хвалели наляво-надясно, че той е консултант на Бойко Борисов и постоянно играел с него мачлета.

Ако някой е очаквал, че Народното събрание, като най-висш орган на властта, ще събере елита на нацията, с цел да кове закони и да управлява съдбините на страната и народа, има доста здраве!

Повечето от новите депутатите са в действителност старите муцуни и за чест на техните водачи най-малко владеят четмото и писмото. Винаги обаче има изключения и кой за какво те са любимците на гласоподавателите. Стефчо Апостолов от Симитли още веднъж е отличник по преференции. Той постоянно има непокътнато място – 22-та позиция в самия завършек на листата, несъмнено с цел да не стане някоя неточност при отбелязване на преференциите. Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли обаче постоянно излиза на второ място в Благоевград, като на последните избори персонално беше предпочетен от 7033 гласоподаватели.

Реклама

В същата листа има и още един първенец – петричкият инженер Костадин Стойков. Той е натрупал 5117 преференции. Стефчо от Симитли и Коцето от Петрич са същински нешлифовани диаманти, хвалят ги от партията им в Пиринския край. Те към този момент понатрупаха политически стаж като депутати от ГЕРБ и около това изгладиха уменията си да четат на български език, допълват техни съграждани през смях.

Прави усещане, че и Стефчо, и Коцето рядко излизат на парламентарната естрада, само че всяка тяхна поява е запаметяваща се. Не поради фундаменталните мисли, които споделят пред сътрудниците си, а заради неистовите старания да прочетат безпрепятствено авансово написания им текст.

Горките, сричат като първолаци и завалят думите, изключително по-дългите. Нещо, което всекидневно се усвоява още в началните класове, само че има време, както е тръгнало, те ще изкарат дълъг стаж в Народното събрание – при тая национална обич, която гласоподавателите питаят към тях… Затова пък народните представители от ГЕРБ ще се пукнат от смях, когато някой от друга парламентарна група направи лапсус на трибуната, само че очевидно не виждат гредата в личното си око към този момент няколко мандата.

За следващ път народен представител от Хасково ще бъде различен „ харизматичен ” воин и първенец по преференции – ветеринарният доктор от Любимец Георги Станков. На последните избори той съумя да завоюва на своя страна 6734 гласоподаватели. Макар и да наподобява впечатляващо достижението му, това не е върхът на Станков. На изборите преди 2 години за него преференциално гласоподаваха 13 655 гласоподаватели. Подобна цифра в никакъв случай не е събирал даже и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Георги Станков по този начин и не се прочу с някоя ярка политическа тирада от парламентарната естрада, само че пък се запомни вечно със пристрастеността си към труфя. Манията към криворазбрания лукс лъсна на тържеството във връзка 55-тия му рожден ден.

На купона Станков шашна гостите си с двуетажна торта със златна глазура, рози и негова фотография в златна рамка. Отстрани този шедьовър беше украсен с 500-еврови пачки от захарно тесто. Казват, че Станков в действителност обожавал тези банкноти, за предпочитане дори било да не са от захар…

Републиканска рекордьорка по преференции обаче е твърдо Славена Точева от Варна, натрупала 10155 лични точки. За нея, както се откри при преброяването, дават вота си под строй цели села и ромски махали. Министерство на вътрешните работи към този момент ревизира този феномен, даже има и арести на известни имена от нейния антураж, а също и от престъпния контингент.

Самата Точева в досегашните си мандати мълчи като риба в Народното събрание, по тази причина е доста забавно с какво тъкмо е спечелила любовта на толкоз доста хора. Точева, евентуално, има някаква експертиза. Тясната й специализация преди да влезе в Народното събрание е най-много в журиране на състезания за миски.

Тя е била и хостеса във варненската дискотека „ Сенсо “, а връзка й със сенчестия предприемач Дидо Дънката е единствено за пред света, както първо Narod.bg разкри. Хубавицата остава дамата до наркобоса Милен Райков – Мушо, който гние в испански затвор.

Славена може и да е безмълвна в Народното събрание, само че депутати, които населяват прилежащи ведомствени жилища, настояват, че в нейното жилище нощем е много шумно. В разказите си те употребяват изрази като „ една вечер напряко я разцепиха ”, каквото и да значи това. За страдание, в новото строителство стените постоянно са доста тънки…

Бегло да отбележим, че Стара Загора също праща персона с богат житейски опит. Напористата Искра Михайлова отново ще е депутатка от „ Възраждане ”. Преди да се захване с политика, тя е труженичка на сексуален телефон, където пъшка сладострастно години наред, което заяви първо писа Narod.bg. Естествено, тази детайлност е спестена във визитката й, където е маркирано, че е приключила връзки с обществеността.

Твърдо се е закотвил в Народното събрание и индивидът на Движение за права и свободи в Монтана – Димитър Аврамов, собственик на огромен бизнес с пилета. Той започва преди време с ГЕРБ, само че след правосъдни разправии минава в Движение за права и свободи. След неговата поява тази партия печели цели общини в Монтанска област, а в последно време се постанова все по-успешно и във Видинско.

Няма две отзиви по въпроса – заслугата за това е основно на Димитър Аврамов. Иначе той от години е клиент на Темида, като беше  упрекнат за търговия с въздействие. Според прокуратурата желал голям рушвет от предприемача Светослав Илчовски. Самият Аврамов обаче е безапелационен, че е вкаран в тази конспирация от  Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които желали парите сякаш за партийно строителство.

В Пазарджик „ Промяната ” още веднъж пък заложи на младия бизнесмен Ивайло Шотев. И той е от забележителните мълчаливци в Народното събрание, само че не щеш ли кара следващ мандат. И за какво не! Майка му Гергана Шотева е собственичка на частното учебно заведение „ Петър Берон ”, в което учат децата на Кирил Петков.

Бащата на младия народен представител – Валентин Шотев, пък е последният секретар на ДКМС в Министерство на вътрешните работи. Той обаче стана прочут на цяла България около делото „ Октопод ”, като в него Шотев беше очевидец против Алексей Петров. Навремето двамата стартират общ бизнес. Малко по-късно обаче Шотев изхвърля Петров, без негово познание. Следва разлъка, като в последна сметка се стига до прословутото дело „ Октопод ”, което завърши с цялостно крушение за прокуратурата.

Шотеви обаче съумяват да прилапат частното учебно заведение, което също е било част от общия бизнес. И до момента то се намира на хубаво място в „ Кръстова вада ” и тъй като Шотеви сякаш са доста „ обезпокоени ” от Алексей Петров, школата им е паралелно до негов офис.

Запознати с битието и контактите на семейството са безапелационни, че Валентин Шотев от младините в Министерство на вътрешните работи е доста непосредствен с Бойко Борисов. Мнозина даже са сюрпризирани, че младият Шотев до момента не се е появил в листите на ГЕРБ, а е избрал „ Продължаваме Промяната ”. А осведомени издават, че в печатницата на фимилията се печатали опаковките на прословутите пробиотици на Кирил Петков…

Преди години Любка Качакова на колекция на нашумелия тогава „ Български Великден ”, също събрал празни очаквания, връчи на депутатите тениски с надпис „ Срам ни е от вас ”. Този надпис е толкоз настоящ и до през днешния ден. Излиза, че през миналите години нищо не се е трансформирало, даже в противен случай – към този момент дълбаем под дъното. Но умерено! Както се споделя, българското дъно е двойно – може и още по-надолу да дълбаем…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР