И днес фигурата на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски се

...
И днес фигурата на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски се
Коментари Харесай

Денков обвини Пеевски, че е “най-голямото зло, което се случва на България”

И през днешния ден фигурата на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски се оказа водеща в политическите диалози сред представители на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Първоначално министър председателят в оставка акад. Николай Денков разгласи, че точно Пеевски е желал да има избори у нас и го дефинира като “най-голямото зло което се случва на България ”.

“Това е безспорна операция. Няма никакъв късмет държавно управление, към което аз имам отношение да бъде дружно с Делян Пеевски във водеща настройка. Господин Пеевски сега е най-голямото зло, което се случва на България и в действителност огромна част от проблемите, които виждаме са, точно тъй като той почна да командва процесите. Той почна да командва ГЕРБ. Всъщност той искаше избори и ние отиваме на избори поради него. Тъй че господин Пеевски може да си приказва доста неща, истината е, че ние осъзнаваме доста добре, че в действителност казусът на България през днешния ден се споделя “Делян Пеевски ”, съобщи Николай Денков.

На въпрос дали това не “изгори някакви мостове ” за след изборите, министър-председателят в оставка посочи, че не вижда никакви мостове към съпредседателя на Движение за права и свободи.

Темата “Пеевски ” разяснява и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отвърна като разгласи, че помни по какъв начин Денков се е “сгушвал ” зад Пеевски.

“Аз не давам оценка на казаното от Денков, само че помня, когато пристигнаха миньорите от “Марицата ” да ги удрям тука в Народното събрание, че той се сгуши зад Пеевски. Това го помня до ден нещо. Помня доста, доста срещи, в които изобщо не се разглеждаше такова зло ”, се върна в спомените си Борисов.

Той посочи, че в случай че Движение за права и свободи и Политическа партия решат да създадат коалиция след изборите, ГЕРБ щели да са в съпротива. Борисов съобщи, че единствено с Движение за права и свободи няма да направи държавно управление.

“Аз просто с тези хора към този момент не знам по какъв начин ще си приказваме по-късно. Затова отново ще повторя хронологията - водихме договаряния, където за четири министри имаше спор от наша страна - изрично не искахме да ги приемем. Йоловски, Асен Василев, Тагарев, Румен Радев ”, сподели Борисов, визирайки Александър Йоловски - министъра на електронното ръководство, Асен Василев - министъра на финансите, военният министър Тодор Тагарев и енергийния Румен Радев.

Борисов продължи:

“Пред мен стоеше листътс министри. Първо подчертах с дебели линии, че остава Асен Василев. На Йоловски му сложих въпрос - да предложим различен човек. Написах собственоръчно на мястото на Христо Гаджев - Тагарев, на мястото на Жечо Станков - Румен Радев. Отговорът беше, че желаят и Калин Стоянов да бъде махнат. Сиреч, за един министър ние отидохме на избори. Това е цялата последователност ”, заключи водачът на ГЕРБ изапита: “Какъв Пеевски? Какво Движение за права и свободи? Като те изобщо не са взели участие в тези диалози. ”

От своя страна Денков посочи, че “няма никакъв късмет ПП-ДБ да направи държавно управление с Движение за права и свободи във водеща настройка ”.

Ден по-рано, в сряда, спор за това кой е по-близък до Пеевски организира и сред Борисов, съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков. Тогава Петков прикани ГЕРБ да си признаят, че са неофициална коалиция с Движение за права и свободи. От своя страна Пеевски съобщи, че е работил с всички и са свършили " доста хубави неща дружно ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР