Хватката на петата коронавирусна вълна над МБАЛ-Гоце Делчев започва да

...
Хватката на петата коронавирусна вълна над МБАЛ-Гоце Делчев започва да
Коментари Харесай

Отделението по ортопедия в болницата в Гоце Делчев се връща към нормалния си ритъм

Хватката на петата коронавирусна вълна над МБАЛ-Гоце Делчев стартира да се разхлабва и от управлението на болничното заведение към този момент възнамеряват закриване на ковидни отделения.

“55 са на болнично лекуване с COVID-19, което е сензитивно по-малко, в сравнение с през януари. Изписваме излекуваните пациенти, съвсем няма новоприети. Пикът на разпространяване на коронавирусната зараза отмина, което се отрази и на хоспитализациите. Затова планираме да закрием ковидните кревати в отделението по ортопедия и да се върне към естествения си режим на работа”, съобщи пред “Струма.бг “ заместник-управителят на болничното заведение доктор Ангел Тонгов.

Към момента болните с ковид се лекуват в 4 отделения – инфекциозно, вътрешно и част от детско и акушеро-гинекологичното поделение.
свързани новини4266на 28.09.202017972на 03.07.2020
Макар и доста по-заразен от предходните разновидности, преобладаващият в този момент Омикрон не нанася толкоз тежки провали.

“Случаите са приблизително тежки, доста по-малко са тежките. По време на предходните талази сме имали по трима умряли пациенти дневно, до момента в който в този момент смъртността е намаляла”, добави доктор Тонгов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР