Храната винаги ще бъде по-вкусна с доза хубав сос, и

...
Храната винаги ще бъде по-вкусна с доза хубав сос, и
Коментари Харесай

Чудатите сосове на някои нации, за които не сте чували

Храната постоянно ще бъде по-вкусна с доза прекрасен сос, и до момента в който на наша територия ястията постоянно се съпровождат от кетчуп и майонеза, в други страни употребяват по-необичайни сосове за овкусяване.

Бананов кетчуп

Във Филипините подготвят много чудноват, само че пък апетитен кетчуп от банани, захар и оцет. Банановият кетчуп е бил изобретен, когато страната търпяла сериозен недостиг на домати, само че желали да създават обичания си кетчуп. Така решили да заменят доматите с банани и до през днешния ден овкусяват бургерите си бананов кетчуп.

Мармайт

Мармайт е гъст кафяв сос, които се подготвя от отпадъчните артикули в пивоварната промишленост. Към него се прибавят и малко квас и лимон, а в Холандия могат да ви го поднесат намазан на филийка.

Чоткал

Характерният за Корея сос Чоткал се подготвя от ферментирала риба, нейни черва или хайвер. Много е известен за овкусяването на разнообразни типове супи.

 Японски сос

Рибен сос

Въпреки че не наподобява изключително апетитно рибеният сос, приготвян в Тайланд, е апетитен. За него са нужни аншоа, сол и вода, а в крайния си тип има кафяв цвят.

Ферментирала извара

Кубчетата ферментирала извара са мощно ароматизирани и се сервират към съвсем всяко ядене с ориз в Япония. Тази извара ферментира най-малко шест месеца.

Силно подправена туршия

В Индия подправят някои от своите типични деликатеси със примес сред мариновани зеленчуци и подправки. Сосът е прочут като мощно подправена туршия и има жълтеникав цвят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР