Храната на космонавтите. Пригодена за условия на безтегловност в тесни

...
Храната на космонавтите. Пригодена за условия на безтегловност в тесни
Коментари Харесай

Заблуда на клиента: Какво се крие зад състава на протеиновите барчета?

Храната на космонавтите. Пригодена за условия на безтегловност в тесни пространства. Днес милиони българи употребяват по този начин наречените протеинови барчета. Продават се на всеки ъгъл и би трябвало да бъдат нещо бързо, здравословно и засищащо. Но управляващите откриват, че не постоянно е по този начин. Конкретно в тази марка протеинови десерти контролните органи засичат доста повече захар, в сравнение с написа на етикета.
Има такива, които до 10 пъти се разминават, има такива с до 10-20%.
Игнат Арсенов, основен шеф на дирекция “контрол на пазара ” към КЗП

„ Обявеното наличие на захар е 4.2%, налично вътре е близо 30 грама. В случая имаме неистина “, разяснява юристът Методи Лалов.

Това заблуждение на потребителя може да докара до съдбовни последици, изключително, в случай че може да приема несъмнено количество захар.
Абсолютно рисково е за здравето на диабетика, за повишение на неговите стойности, на равнищата му за кръвната му захар.
Проф. Донка Байкова, диетолог

Проверка на Euronews България демонстрира, че тези протеинови питейни заведения са всеобщо публикувани. Още в първия магазин, в който влязохме, го намерихме на цена от 5 лв. и 30 стотинки.

Не всички консуматори могат да си разрешат парите и времето да отидат в лаборатория, с цел да тестват продуктите. Диетолози предизвестяват, че колкото по-малко съставки съдържа един артикул - като оцветители, консерванти и изкуствени подсладители, толкоз е по-здравословен.

„ Ако това барче в действителност е доста захарно, доста сладко, в случай че след него ми се пие вода - естествено това са повече захари “, уточни проф. Байкова.

А за хората като Живко, които всекидневно са във фитнеса, това може да забави резултатите, които желаят да реализират.„ Това, което сме създали е да ангажираме отговорността на търговците, които оферират съответните артикули. Тоест това е магазина, който ги предлага и на производителя, който ги предлага онлайн “, разяснява Игнат Арсенов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР