Хосе Раул Мулино, заместник на бивш президент, на когото е

...
Хосе Раул Мулино, заместник на бивш президент, на когото е
Коментари Харесай

Заместникът Хосе Раул Мулино спечели президентската надпревара в Панама

Хосе Раул Мулино, заместител на някогашен президент, на който е неразрешено да се кандидатира, завоюва президентските избори в страната.

Властите импровизирано свикаха надпреварата късно в неделя, откакто трима от най-близките съперници на Мулино признаха проваляне. Бившият министър на сигурността, който се включи късно в конкуренцията, откакто неговият ментор президент Рикардо Мартинели беше отхвърлен от власт, откакто беше наказан за корупция, обезпечи повече от една трета от подадените гласове в страната с 4,4 милиона души.

На карта за новия водач са проблемите на централноамериканската страна с корупцията в държавното управление, тежката суша, която засегна морския трафик във значимия за стопанската система Панамски канал, както и пътуващите към Съединени американски щати мигранти, преминаващи на тълпи през джунглите на Панама.

„ Мисията е изпълнена “, сподели Мулино след публикуването на първите резултати. „ Това е може би най-важната дата в живота ми и най-голямата отговорност на един панамец пада вър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР