Хората в града искат намален капацитет на бежанския център и

...
Хората в града искат намален капацитет на бежанския център и
Коментари Харесай

Харманли се разбунтува срещу мигрантите мъже, искат семейни двойки

Хората в града желаят понижен потенциал на бежанския център и засилени ограничения за сигурност

До 400 да бъде броят на настанените в Регистрационно-приемателния център (РПЦ) за мигранти в Харманли. Те да са фамилни двойки с деца, а не " сингъли ". Това е нашата последваща цел, сподели на митинг-шествие Даниел Грозев от гражданския предприемчив комитет, който желае затваряне на институцията и преместването ѝ, предава Българска телеграфна агенция.

Днес се състоя следващият митинг, който съгласно уредниците е 24-ти подред. Шествието потегли от локалното читалище. То бе предвождано от мотористи от локалния клуб " Чакалите ", които форсираха машините по време на дефилето. Шествието се насочи към РПЦ, където недеволните затвориха за час изхода на града към автомагистрала " Марица ".

В обръщението си Грозев регистрира, че към този момент две от задачите са реализирани с откриване на звено на жандармерията в града и приемане на държавно решение тези центрове в страната да бъдат охранявани от Министерство на вътрешните работи.

Не всички наши претенции към Държавната организация за бежанците обаче са изпълнени, сподели по-рано Грозев. Той уточни, че би трябвало да бъде реставрирана оградата на лагера и да се конфигурира видеонаблюдение с камери за лицево различаване.

Нарушава се вечерният час, внасят се оръжие, алкохол, опиати, има документирани от управляващите случаи, разясни Грозев. Венцислав Господинов, също от инициативния комитет, посочи, че сегашният потенциал от 1700 души е неприемлив, защото съставлява над 10 % от популацията на града. Младите мъже от центъра се събират на групи в града, закачат младите дами и девойки, означи той.

Към 22 март т.г. броят на пребиваващите мигранти в центъра бе 517. Тогава се състоя и последният митинг против институцията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР