Хората сме така устроени, че винаги да има някаква наглед

...
Хората сме така устроени, че винаги да има някаква наглед
Коментари Харесай

От Северния до Южния полюс на четири колела - вече и това е реалност

Хората сме по този начин устроени, че постоянно да има някаква привидно непостижима цел, която да преследваме неуморно, до момента в който не я изпълним.
 Nissan - Qashqai, Juke и Leaf, какви са проектите на компанията за бъдещето
3 милиарда инвестиция за Nissan и нови версии на Qashqai и Juke

Ето какво крие бъдещето за компанията

Като да вземем за пример да се измине цялото разстояние от единия полюс на планетата до другия с кола. Крис и Джули Рамзи са си сложили тъкмо тази цел и са я постигнали. Като още по-впечатляващото е, че са го създали с електрически автомобил.

През март фамилията започва пътуването си от Северния полюс с с електрическия Nissan Ariya и девет месеца по-късно съумя да доближи до крайната си цел на Южния полюс. Шотландската двойка обаче е модифицирала електрическия автомобил с помощта на Arctic Trucks, които са експерти в това да приготвят коли за най-тежките условия на земята, написа Electrek.

Идеята им да се спрат на електрически автомобил за пътуването е била да потвърдят, че дизеловите машини, които се използват за експедиции в Антарктика, могат да бъдат сменени. Най-осезаемата смяна по Nissan Ariya, която Крис и Джули са създали, е била да ѝ сложат доста по-големи гуми. Нещо, което е изисквало сериозна трансформация в калниците.

Задвижването, окачването и скоростната кутия обаче не са били променяни за задачите на пътуването. В последна сметка, двойката е съумяла да пропътува всички над 27 000 км от Северния полюс до Южния за девет месеца.

Първоначалният проект е бил към колата да бъде прикрепено ремарке със специфична вятърна мелница в него, с цел да може да бъде използван вятъра за зареждане на електрическия автомобил, когато е паркиран. Но това не се е получило, тъй като ремаркето не е било съвместимо с пътищата там.

В частта от пътуването, обхванала Антарктика, семейство Рамзи са употребявали слънчеви панели за зареждането на електрическия автомобил. Но са употребявали и генератори, когато метеорологичните условия не са били на тяхна страна.

Освен това, поради модификациите Nissan Ariya е изгубила забележителна част от пробега си. От над 430 км той е понижен сред 240 и 320 км. А посланието на семейство Рамзи е, че щом те могат да прекосят цялото това разстояние от единия полюс до другия с електрически автомобил с понижен пробег, значи множеството хора нямат потребност по-голям пробег на електрическите автомобили си.
 Nissan Leaf - какво знаем за преобразяването на модела и по кое време да го чакаме
Голямото видоизменение на Nissan Leaf

Тотално друга като дизайн генерация следващата година

Пътуването им през Северна Америка е протекло добре поради построената инфраструктура за зареждане на електрически автомобили. През Южна Америка обаче е било малко по-сложно. На Южния полюс, където температурите са падали до -30 градуса по Целзий, фамилията е трябвало да затрупва Ariya-та със сняг, с цел да защищити батерията от вятъра през нощта и несъмнено заледяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР