Хората на Мая Манолова са против предложението на ИТНЗа повече

...
Хората на Мая Манолова са против предложението на ИТНЗа повече
Коментари Харесай

БСП и ДПС харесаха идеята на Митева за заседания през седмица

Хората на Мая Манолова са срещу предлагането на Има Такъв Народ
За повече работа в комисиите

Идеята на ръководителя на 46-ото Народно събрание Ива Митева за осъществяване на пленарни съвещания през седмица, с цел да може депутатите да работят повече в комисия се хареса на избраниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това стана ясно по време на разискването на текстовете за новия Правилник за работа на Народното събрание. Митева сподели, че е сложила въпроса още на председателски съвет и всички групи общо взето са се обединили към тази концепция.

“Такъв метод на работа би могъл да даде повече време за работа по законопроекти в комисии, само че би трябвало да се види най-хубавият баланс, тъй че работата на Народно събрание да бъде ползотворна”, сподели Филип Попов (БСП). " На свое общо заседание ПГ на коалиция " Българска социалистическа партия за България " взе решение да не поддържа концепцията за работа на Народното събрание - една седмица единствено в комисии, една седмица в зала ", оповестиха обаче по-късно от левицата.

“Трябва да убедим публичното мнение, че ние няма да лежим у дома, а ще идваме на работа от 9,00 часа сутринта и ще си отиваме в 6,00 вечерта и това ще е пред очите на медиите, ще предложим наказания за този, който не идва на работа, без заплата”, съобщи Йордан Цонев (ДПС). И добави: “Вие виждахте по какъв начин е в комисия - влизаме в едната комисия, оставаме си гласа, подписваме се и бягаме в другата. Ако желаеме тази процедура да я прекратим, би трябвало да дадем доста време на комисията, с цел да работи”.

От ИБГНИ Мария Капон бе безапелационна, че те няма да поддържат сходна смяна. “Не считаме, че такива официални промени биха съдействали за по-добро качество”, сподели и Димитър Главчев от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР