Холщайн Кийл се класира за елита на Германия за първи

...
Холщайн Кийл се класира за елита на Германия за първи
Коментари Харесай

Холщайн Кийл пренаписа историята си и ще играе елитен футбол за първи път

Холщайн Кийл се класира за елита на Германия за първи път в историята си. Това стана факт след равенството 1:1 вкъщи против Фортуна Дюселфорф в мач от 33-ия кръг на Втора Бундеслига. Така " щъркелите " си осигуриха едно от първите две места в крайното класиране, които дават директна промоция за Бундеслигата. 

Така възпитаниците на Марсел Рап ще се трансфорат в 58-ия клуб, които ще взе участие в най-високото равнище на немския футбол от основаването на шампионата в този му формат от сезон 1963/64. 

Холщайн поведе още във 2-ата минута с гол на Бенедикт Пихлер. Фортуна стигна до равенството с попадение на Христос Цолис от дузпа. 

" Щъркелите " събраха 65 точки и все още са водачи във краткотрайното класиране. Вторият Занкт Паули може да си обезпечи директна промоция още през днешния ден, в случай че вземе най-малко точка от изпадналия Оснабрюк вкъщи. 

Фортуна Дюселдорф остава на трето място с 60 точки и има минимум обезпечен бараж за влизане в елита против 16-ия в крайното класиране на Бундеслигата. За директна промоция дюселдорфци би трябвало да се надяват Занкт Паули да загуби оставащите си два мача до края на шампионата, както и да победят Магдебург в последния кръг. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР