Холивуд е много звезден блясък, къртовски труд, но и интриги,

...
Холивуд е много звезден блясък, къртовски труд, но и интриги,
Коментари Харесай

Топ 14 на звездните милиардери на Холивуд

Холивуд е доста звезден искра, непосилен труд, само че и интриги, риалитита, концерти и грандиозни планове. Всеки намира своя метод да стане прочут и да натрупа популярност и милиони по отношение на опциите и възгледите си. И всеки по отношение на своята кариера съумява да натрупа и благосъстоянието си. Ето и кои са най-заможните измежду милиардерите в Меката на шоубизнеса.
 Колко по-богати станаха най-богатите хора на света
Колко по-богати станаха най-богатите хора на света

Пари при пари отиват

В началото на класациите на Forbes за най-богатите американци на пръсти се броят тези от сферата на шоубизнеса, които съумяват да намерят място в подреждането. В последните години обаче се вижда все по-голямото им настъпление измежду милиардерите и явно това е една наклонност, която занапред ще следим.

През последните осем години 11 звезди стават милиардери като Кание Уест и Кайли Дженър съумяват да отпаднат от този лист. А новите попълнения в множеството случаи се дължат на обстоятелството, че една персона, известна с съответна активност, взема решение да разнообрази живота си, и поема в напълно друга посока - вложения, продуцентска активност, функции на изпълнителен шеф и така нататък
 Снимка 639211

Така да вземем за пример Джей Зи съвсем удвоява благосъстоянието си в последните четири години, инвестирайки пари в алкохолния бизнес. Майкъл Джордан пък печели главно от това, че е собственик на тим от NBA. Ето ги и 14-те звезди от Холивуд, които се подреждат измежду милиардерите.

14. Тейлър Суифт -1.1 милиарда

Тя е напълно прясна в клуба - положението й доближи и надвиши милиарда през предходната есен, с помощта на супер сполучливото й международно турне, от което има над 190 милиона $ чиста облага.
 Снимка 645826

13. Дик Улф - 1.2 милиарда

Американският кино продуцент е прочут най-много със сериалите си " ФБР " и " Закон и ред ". Той за пръв път се подрежда измежду милиардерите с помощта на своите два милиарда доходи от над 30-годишната си кариера в малкия екран. Но тази сума е преди да би трябвало да си заплати крупните налози.

12. Меджик Джонсън - 1.2 милиарда

11. Леброн Джеймс - 1.2 милиарда

10. Тайгър Уудс - 1.3 милиарда

9. Риана - 1.4 милиарда

Певицата, която в последните години загърби музикалната си кариера поради супер сполучливия бизнес с долни дрехи и гримове, съумява да увеличи значително положението си точно с помощта на това.
 Снимка 632991

8. Тейлър Пери - 1.4 милиарда

Американският артист и ефирен продуцент съумява да влезе в класацията с милиардерите с помощта на повече от три десетилетия работа по тв сериали, филми и театрални зрелище.

7. Питър Джаксън - 1.5 милиарда

Той стои зад поредицата " Властелинът на пръстените " и напълно справедливо през 2021 година се подреди измежду милиардерите на Холивуд. Освен това е собственик на компанията за образни ефекти Weta Digital, която също му носи съществени доходи.

6. Ким Кардашиян - 1.7 милиарда

Благодарение на риалитито за фамилията им, както и на сполучливите й бизнес инициативи, Ким съумява да надмине по благосъстояние даже потвърдени имена със сериозна и дългогодишна кариера. Нейната компания за долни дрехи Skims се прави оценка на над четири милиарда $ и явно откакто дълго работи за името си, в този момент името й работи за нея.

5. Джей Зи - 2.5 милиарда

Рапър, продуцент, брачен партньор на Бионсе. Освен това сътвори първокласния бранд шампанско Armand de Brignac и по-късно съумя да го продаде за 300 милиона $. Очевидно има усет освен за музика, само че и за бизнес, а числата са най-ясното доказателство за това.
 Снимка 540663

4. Опра Уинфри - 2.8 милиарда

Популярната тв водеща е същинска легенда в Холивуд. Животът й минава пред камерата. Тя основава цяла медийна и бизнес империя, а в последните години се занимава съществено и с вложения. Става милиардер още през 2003 година, когато е първата цветнокожа жена, която може да се похвали с това достижение.

3. Майкъл Джордан - 3.2 милиарда

2. Стивън Спилбърг - 4.8 милиарда

Американският режисьор е в листата с най-богатите в Холивуд към този момент три десетилетия и това не е никак случайно. Той основава десетки касови заглавия и самичък признава, че избира да не взимам огромен хонорар едновременно, тъй като е комарджия, а през годините да получава част от приходите от продажби на билети в кината. Е, явно и тази част не е по никакъв начин дребна, имайки поради какъв брой е съумял да натрупа.
 Кои са най-младите милиардери в света съгласно списание Forbes
Ето кой е най-младият милиардер за 2024 година

Става дума за доста пари

1. Джордж Лукас - 5.5 милиарда

Очевидно е, че най-богати са не тези, които играят във филмите, а тези, които ги основават. И сагата " Междузвездни войни " изстрелва своя основател непосредствено на първата позиция. Той става милиардер още през далечната 1998 година А с продажбата на продуцентската си компания LucasFilm на Disney печели четири милиарда в пари и акции.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР