Хизбула обяви, че един от нейните командири е бил убит

...
Хизбула обяви, че един от нейните командири е бил убит
Коментари Харесай

Израелски удар уби командир на Хизбула в Ливан

" Хизбула " разгласи, че един от нейните командири е бил погубен по време на израелска офанзива, оповестява " Франс прес ".

Става въпрос за Хюсеин Ибрахим Меки, за който израелската войска счита, че е отговарял за южния фронт на екстремистката формация. Освен това Израел твърди, че той е един от хората, планиращи и извършващи удари против страната.

По-рано ливанските държавни медии оповестиха, че през вчерашния ден израелски удар по автомобил в южната част на страната е умъртвил двама души. Източник, непосредствен до подкрепяната от Иран " Хизбула ", съобщи, че измежду починалите е полеви пълководец.

" Хизбула " предизвестява израелци, че няма да се върнат по домовете си

Боевете разселиха десетки хиляди хора от двете страни на границата и породиха страхове от по-голяма война

Израел и групировката съдружник на " Хамас " съвсем  след нападението на палестинската формация на 7 октомври против Южен Израел, което провокира войната в Газа.

" Ударът на вражеския дрон, ориентиран към кола на основния път Тир-Ал-Хуш, умъртви двама души ", заяви формалната Национална осведомителна организация.

Впоследствие групировката удостовери, че един от нейните бойци е бил " погубен страдалчески по пътя към Ерусалим " - фразата, която употребява във връзка с свои членове, убити при израелски огън.

Най-малко 413 души са починали в Ливан за седем месеца на трансгранично принуждение - най-вече бойци, само че и 79 цивилни.

Израел твърди, че 14 бойци и 10 цивилни са били убити от неговата страна на границата.

и от двете страни.
 Ракета на
Ракета на " Хизбула " умъртви израелец, само че и рани петима бойци

Ескалация на напрежението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР