Хиляди привърженици на Спортинг се събраха в столицата Лисабон, за

...
Хиляди привърженици на Спортинг се събраха в столицата Лисабон, за
Коментари Харесай

Хиляди фенове на Спортинг празнуваха по улиците на Лисабон

Хиляди последователи на Спортинг се събраха в столицата Лисабон, с цел да честват до ранните часове на днешния ден коронацията на обичания им тим като първенец на Португалия, за 20-и път в своята история.

Спортинг завоюва трофея, откакто Бенфика загуби с 0:2 от Фамаликао. Така отборът на Рубен Аморим има осем точки преднина на върха в класирането, два кръга преди финала на сезона. Скоро след загубата на Бенфика хиляди почитатели потеглиха към централния площад на Лисабон, където играчите дойдоха с открит рейс, към 1.40 сутринта, локално време.

Един по един футболистите се качиха на огромна сцена, сложена на площада, а почитателите развяваха флагове и шалове. Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо, който играе за Ал Насър в Саудитска Арабия, поздрави в обществените мрежи Спортинг, където стартира професионалната си кариера. " Честито първенци! ", написа той в Инстаграм.

Спортинг си върна купата три години след последния трофей през 2021-а, когато постави завършек на съвсем две десетилетия суша. Празненствата през 2021-а се организираха по време на пандемията от КОВИД-19 и бяха помрачени от конфликти сред полиция и почитатели.

Това е втората купа за Аморим в шампионата и Спортинг може да удължи празненствата, в случай че направи дубъл и завоюва финала за Купата на Португалия против Порто в края на месеца.

39-годишният управител е измежду имената, свързвани с прекосяване в някои задгранични футболни клубове, в това число в Англия, само че в неделя той сподели, че има контракт със Спортинг и ще остане треньор на тима.

" Казаха, че в никакъв случай повече няма да бъдем двукратни първенци... ще забележим ", съобщи Аморим на вълната от почитатели, облечени в зелено и бяло, до момента в който те скандираха: " Останете, останете! "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР